Biscotti med chokolade og hasselnødder

Biscotti med chokolade og hasselnødder

En biscotti er en lækker lille småkage der stammer fra Italien. Italienerne kalder faktisk alle deres småkager for biscotti, men lige præcis denne småkage, er den som vi kender som biscotti herhjemme. Der findes mange forskellige slags biscotti, ligeså vel som der findes mange forskellige slags småkager. De mest kendte er dog dem med mandler, hasselnødder, citron og chokolade. Biscotti’en er en knashård småkage, som egner sig til at blive dyppet i en kop kaffe eller the. Jeg synes at denne slags smager rigtig godt både til the og kaffe, og den egner sig også godt som en “julesmåkage”. Velbekomme.


Ingredienser:

180 gr. mel, 1 tsk. bagepulver med top, 110 gr. rørsukker, 2 æg str. medium, korn af 1 vaniljestang eller 1 tsk. vanilje ekstrakt, 50 gr. mørk chokolade, 50 gr. grofthakkede hasselnødder.

Sådan gør du:
Mel og bagepulver blandes i en skål. Tilsæt sukker, vaniljekorn, grofthakket chokolade og nødder. Chokoladen og nødderne skal være “chunky” dvs. i forholdsvis store stykker. Det passer fint hvis nødderne er halve og chokoladen i ligeledes stykker. Bland det hele så alle ingredienserne er godt fordelt i skålen. Tilsæt æggene ét ad gangen, og saml det hele så dejen bliver ensartet. Dejen er nu meget klistret, så derfor skal den lige en hurtig tur i køleskabet i en times tid. Når dejen er kølet, skal der arbejdes hurtigt, for ligeså snart den får varme fra hænderne, bliver den klistret og blød igen. Del dejen i 2-3 lige store stykker og tril dem hurtigt til stænger som lægges på en bageplade. Når dejen at blive for varm, så er det bare en hurtig tur i køleskabet igen, 5-10 minutter er nok. Nu bages stængerne i 25 minutter ved 185 grader. Når de har bagt i 25 minutter, tages de ud af ovnen og skæres i ca.1½ cm. tykkelse. Vend stykkerne en kvart omgang så de ligger på siden, og bag dem nu i ca. 30 minutter ved 110 grader så de tørrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *