Blomsterbergs blåbær bomber

blaabaerbomber

Det er nu 4 gang jeg laver blåbær bomber og de er altså bare en succes! De første 3 gange lavede jeg dem ovenpå Mette Blomsterberg´s chokoladekage, som smager virkelig dejlig. Denne gang laver jeg dem som små individuelle bomber, som jeg skal bruge i 2 lagkager til min Mor. Lagkagerne bliver bygget op som Mette Blomsterberg´s bryllupslagkage, dog i en meget mindre version. Men nå, resten af kagen kommer herind og ligge på lørdag, så tilbage til bomberne. De er ret nemme at lave, jeg laver sylten og cremen aftenen i forvejen, så de er godt stivnet til dagen efter. Jeg kan helt klart anbefale disse små violette bomber, Mette Blomsterberg har på DR1 vist hvordan de kan bruges på chokoladekagen og bryllupskagen og jeg er sikker på at jeg kan finde 100 andre søde sager de også kan bruges i… :o)


Ingredienser:

Blåbær sylt:
200 gr. frosne blåbær, 100 gr. sukker, saften fra ½ citron, ½ vaniljestang.

Hvid chokolade creme:
½ liter piskefløde, 4 bl. husblas, 150 gr. hvid chokolade

Sådan gør du:
Fremgangs metode – blåbærsylt:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland med lidt af sukkeret, så kornene skilles. Alle ingredienser puttes i en kasserolle og småkoger i ca. 15 minutter uden låg. Fisk de tomme vaniljestænger op og blænd sylten lidt med en stavblænder. Men blænd den endelig ikke til ukendelighed. Der må gerne være “klumper”. Hæld sylten over i en ren skål og læg et stykke husholdningsfilm over, så filmen ligger helt nede på sylten. Stil den i køleskabet til dagen efter.

Fremgangs metode – hvid chokolade creme:Husblassen lægges i blød i koldt vand i en ½ time. Fløden varmes op i en kasserolle. Den skal være godt varm ca.80 grader, men ikke koge eller brændende varm. Imens hakker man chokoladen fint og kommes op i en stor skål. Når fløden er varm hældes halvdelen over chokoladen og der røres rundt indtil det er godt smeltet. Derefter hældes resten af fløden over i, og der røres rundt indtil cremen er skinnende blank og jævn. Til sidst vrides husblassen for vand og kommes op i cremen, og der røres rundt indtil den er smeltet. Nu sigtes hele cremen igennem en si ned i en ny skål, så man er sikker på der ikke er chokolade klumper og husblas trevler i. Cremes stilles i køleskabet til dagen efter.

Blåbær creme:
Dagen efter, når bomberne skal laves, er cremen og sylten helt stivnet i køleskabet natten over. Det eneste man skal nu, er at piske den hvide chokolade creme op, til den er fin og luftig og derefter sammen med sylten. Til sidst sprøjtes blåbær cremen ud i små bomber, som skal i fryseren så de kan bruges til lagkagen, eller ovenpå en chokoladekage.

God fornøjelse og tak til Mette Blomsterberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *