Chokoladekage

Indlægget indeholder reklame for Valsemøllen

Jeg har bagt denne chokoladekage i årevis nu, og hvorfor den aldrig er kommet på bloggen, det ved jeg faktisk ikke, men nu er den her!

Jeg blev for noget tid siden ambassadør for Valsemøllen og modtog i den forbindelse noget forskelligt mel, bl.a. deres Kage Hvedemel.

Jeg har fået testet melet godt og grundigt af, hovedsagelig i skærekager som denne chokoladkage og i mørdej. Jeg har brugt mine opskrifter som jeg altid bruger, og har jo derfor haft et rigtig godt grundlag for at sammenligne.

Hvis I vil læse mere om mine foreløbige erfaringer og meninger omkring Kage Hvedemelet, så kan I finde opslaget på Instagram @sukkerhjerte

Chokoladekagen ( som i virkeligheden er en kakaokage, men helt ærligt, lyder det ikke lidt fjollet? ) er min absolutte “go-to” opskrift på chokoladekage.

Opskriften fandt jeg i et “dameblad” for en del år tilbage, og siden har jeg selv lavet lidt småjusteringer, så hvis der sidder nogen derude som føler et ejerskab over opskriften, så giv Jer endelig tilkende!

Den virker optimalt både som en stor skærekage, flækket til bunde, cupcakes og mini cupcakes. Bagetiden skal selvfølgelig justeres alt efter hvad man laver, men det er jo bare at tage kagerne ud af ovnen, når de har fået nok.

Strukturen i kagen er super svampet og rigtig “moist”, den krummer derfor næsten ikke og den falder ikke fra hinanden.

Den kan snildt ganges op til 2 portioner, hvis man vil lave den i en bradepande.

Chokoladekage til ca.10 personer

Ingredienser:

  • 1,5 dl smagsneutral olie. Jeg bruger enten solsikke eller rapsolie
  • 2 dl neutral youghurt, kærnemælk eller creme fraishe 9% ( bare produktet er syrnet og smagsneutralt, så kan det bruges )
  • 2 æg str. M/L
  • 200 gr Kage Hvedemel fra Valsemøllen
  • 300 gr sukker ( jeg bruger gerne 150 alm hvidt sukker og 150 gr rørsukker)
  • 1 tsk bagepulver med top
  • 1 tsk natron med lille top
  • 45 gr ren kakaopulver
  • 1,5 dl stærk friskbrygget kaffe ( kaffen kan ikke smages i kagen, men den fremhæver chokoladesmagen. Alternativ kan der bruges kogende vand, men så mister kagen lidt dybde )

Sådan gør du:

Olie, youghurt og æg piskes let sammen.

Tilsæt alle de resterende ingredienser, på nær kaffen. Rør det hele godt sammen, brug gerne et piskeris.

Tilsæt kaffen til sidst og rør til dejen er helt ensartet og flydende.

Kom dejen op i en springform, jeg plejer at bruge en på 26 cm i dia. hvor jeg lægger et stykke bagepapir i bunden og smører kanten med smør og derefter drysser mel i, så slipper den nemlig super nemt.

Hvis du bager kagen i en form som min, så skal den have ca.25 minutter ved 180 grader varmluft.

Laver du muffins eller minimuffins så skal de have hhv. ca. 15 minutter og 8-9 minutter ved 180 grader alm. ovn. Men husk nu at ovne er ikke ens.

Vil man gøre kagen ekstra festlig, så kan man kommer hakkede nødder, hakket chokolade osv. i dejen. Her er det en god idé hvis man lige “vender sit fyld” i lidt mel inden det vendes i dejen, det hjælper nemlig til at det ikke bare falder til bunden.

Jeg har pyntet kagen her med hvid chokoladesmørcreme og et spindelvæv lavet af hvis overtrækschokolade.

Skriv et svar