Kirsebærkager med glaze

Kirsebærsæsonen er i gang lige nu og det er nemt at få fat i lækre modne kirsebær.

Jeg elsker kirsebær, så derfor har jeg købt en ny silikoneform fra Silikomart og den skulle selvfølgelig testes hurtigst muligt! Jeg har holdt det relativt simpelt med en mousse, en glaze, en mazarinbund og en gelé. Kagen kan selvfølgelig laves både som en større kage og i hvilken som helst silikone portions form, men disse kirsebærforme måtte jeg altså bare eje!!

Jeg har prøvet en ny opskrift på glaze, og det er den mest spejlblanke glaze jeg har lavet til dato, så den vil jeg klart anbefale.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Odense Marcipan og produkterne jeg har brugt derfra, er sponsoreret,

 

Ingredienser og fremgangsmåde:

Kirsebærmousse:

12 portionsforme eller 1 alm. kage (laves dagen i forvejen)

200 gr udstenede kirsebær

Saft fra én citron

Korn fra én vaniljestang + den tomme stang

6 blade husblas

90 gr rørsukker

5 æggeblommer

½ liter piskefløde

 

Kom husblassen i koldt vand. Lav et opkog af kirsebær, citronsaft, vanilje + den tomme stang. Lad det småkoge i et par minutter, fjern den tomme stang og giv sylten en tur med stavblænder, så den bliver fin i konsistensen. Tilsæt husblassen og rør den godt rundt. Tag gryden af varme.

Pisk æggeblommer og rørsukker til en lys og tyk masse. Pisk fløden stiv.

Tilsæt kirsebærsylten ved at hælde den igennem en sigte og ned i æggesnapsen. Vend flødeskummet i og hæld nu moussen på forme. Stil kagerne i fryseren til næste dag, – jeg lader dem gerne stivne i køleskabet først, inden jeg kommer dem på frys.

 

Mazarinbund:

200 g ODENSE Dessertmasse med pistaciesmag

150 g ODENSE Bagemarcipan

3 æg

1 tsk vaniljesukker

2 spsk sukker

3/4 dl hvedemel

1 tsk bagepulver

Revet skal fra én citron

 

Pisk dessertmassen, revet bagemarcipan, æg, vaniljesukker, sukker og citronskal, til en luftig masse. Sigt mel og bagepulver ned i og vend dejen sammen. Kom den i en form der er passende med størrelsen på den silikoneform du har brugt til moussen. Bag den i ca. 20 minutter ved 190 grader.

 

Gelé:

2 dl kirsebærsaft

2 bl husblas

10 gr maizena

Kom husblassen i koldt vand. Kog saften op, tilsæt husblassen, rør godt rundt. Tilsæt derefter maizena og sørg for at der ikke er klumper i. Skulle de ske alligevel, kan den lige hældes igennem en si. Kom geléen i en skål men husholdningsfilm nedover og køl den helt ned inden den skal bruges.

Alternativt kan man bruge en købt ribsgelé. 2 dl og 10 gr maizena, kog op og tilsæt maizena.

Når geléen er helt kold, røres den sammen til en sprøjtbar masse og kommes i en sprøjtepose.

 

Glaze:

107 gr vand

214 gr sukker

214 gr glukosesirup

Kom det hele i en gryde og kog det op til 103 grader.

 

18 gr gelatinepulver

90 gr vand

Rør gelatinepulver ud i vandet og lad det stå til det skal bruges.

 

143 gr kondenseret mælk

214 gr hvid chokolade

Rød/pink pastafarve

 

Når massen når 103 grader, blandes gelatineblandingen og den kondenserede mælk i massen skiftevis. Hæld massen over den finthakkede chokolade. Rør meget forsigtigt rundt med en dejskraber, undgå lufthuller. Tilsæt pastafarve og brug nu en stavblender til at forfine glazen. Hold stavblenderen stille mens der blendes, ellers kommer der luftbobler i glazen og det vil vi gerne undgå.

Når glazen har en temperatur på ca. 45 grader, er den klar til brug.

 

Samling:

Skær bunden så den passer i størrelse med din valgte silikone form.

Hæld glazen over de frosne kager, vent 1 minut og glaze dem igen, så de får 2 lag glaze i alt. Placér dem på bundene. Pynt med dutter af gelé og evt. et kirsebær dyppet i chokolade.

Jeg håber I har lyst til at lave en kage med glaze, det er virkelig det hele værd. Måske I endda vil lave Jeres egen fortolkning… Hvis I bruger mine opskrifter, må I meget gerne tagge mig på instagram @sukkerhjerte , jeg vil så gerne se dem 🙂

 

Opskriften på mazarinbunden er fundet på odense-marcipan.dk

Opskriften på glaze i fundet i materiale fra silikomart 

4 tanker om “Kirsebærkager med glaze”

 1. I din glaze-opskrift hvor meget glaze får man så ud af det? Er der nok til en almindelig rund kage? 🙂
  På forhånd tak for hjælpen!

  1. Jeg ved ikke præcis hvor stor mængden er, men vil gætte på ½ liter, måske lidt mere. Men der burde bestemt være til “en almindelig rund kage” 🙂 Det plejer at være en passende mængde synes jeg…

 2. Hej. Nøj det er ser lækkert ud!
  Spørgsmål: du skriver at glazen er klar til brug ved ca 45 grader – men alle andre steder skriver folk at de glazer ved 35 grader. Så – er det den her glaze der kan ved 45 eller er det en skrivefejl?
  På forhånd tak!
  Hilsen Anne Marie

  1. Hejsa 🙂 Det er lidt forskelligt hvad der anbefales, den her opskrift et fra silikomart og jeg synes den fungerer virkelig godt! Hvis du alligevel synes at den virker for varm eller for tynd, så køler du den bare lidt mere 🙂

Skriv et svar