Guide til marengstoppe

Smukke og delikate marengs til at pynte kager med.

Jeg er blevet spurgt rigtig mange gange, hvordan jeg laver mine fine pyntemarengs og nu har jeg lavet en lille guide, eller i hvert fald forsøgt… Jeg vil efter bedste evne forsøge at beskrive og vise hvordan jeg gør. Det er i virkeligheden ret simpelt og det er en nem og billig måde at give sine kager noget ekstra wow-effekt.

Jeg bruger 2 forskellige opskrifter når jeg laver marengs. Den første, som jeg i denne guide vil kalde for “stiv marengs”, giver nogle relativ matte og rustikke marengs, der har tendens til at sprække og krakelere lidt og det synes jeg giver et rigtig fint udtryk.

Den anden opskrift kalder jeg for “blød marengs”, den giver nogle lidt mere skinnende marengs og den kan man lave bløde toppe med.

Når jeg laver marengs til kagepynt, bruger jeg ikke eddike i, jeg har ikke brug for at de er bløde og tyggegummi-agtige indeni. Jeg vil gerne have dem gennembagt, for det kan ikke undgåes at de suger lidt fugt fra kagen.

Jeg drysser altid mine marengs med guldstøv, jeg bruger hhv. den fra Mill&Mortar, samt den fra Odense Marcipan, de er lige gode til formålet.

Jeg drysser mine marengs inden de bliver bagt, guldstøvet har den kvalitet at det bliver metallisk, når det er bagt og det synes jeg er så fint!

Under hver billede/galleri beskriver jeg hvilken metode jeg har brugt, for at få det viste resultat. Jeg angiver hvilken marengs jeg har brugt, hvilken grundfarve marengsen har og hvordan jeg har brugt farverne i posen.

Jeg bruger som regel 1-2 farver i posen, max 3, ellers begynder det at bliver noget rod. Jeg bruger altid pastafarve, almindelig frugtfarve eger sig ikke til disse marengs.

Til at lave disse marengs, skal du bruge følgende ingredienser og udstyr:

 • æggehvide
 • sukker/flormelis
 • engangs sprøjteposer
 • runde tyller – minimum 1 cm i dia.
 • pastafarver
 • guldstøv
 • en pensel

Farve i poserne:

Jeg bruger hhv. to metoder. I den ene bruger jeg to farver som dækker ca. halvdelen af indersiden af posen. I den anden farver jeg hele posens inderside i én farve. Jeg har forsøgt at vise her, hvordan det ser ud:

Mine marengs er ikke perfekte og det skal de heller ikke være. De krakelerer, sprækker og er i forskellige størrelser. Det er netop det der gør dem super anvendelige til pynt på kager, der får de nemlig deres ret som små søde individer.

Den eneste regel jeg har når jeg laver disse marengs, er at farverne skal være i samme ende af skalaen, ellers giver det ikke det samme udtryk.

Hvis jeg farver min marengs lyserød, så bruger jeg også lyserød i posen + en farve i en mørkere tone eller en der matcher.

Jeg ville f.eks bruge lyserød marengs og lyserød og lilla i posen. Jeg ville aldrig bruge en orange marengs, sammen med grøn og lilla i posen. Man kan selvfølgelig godt, men det giver et helt andet udtryk.

Opskrift og fremgangsmåde på stiv marengs:

Portionen rækker til ca. 1½ plade marengs ved brug af en tylle med hul på 1 cm og de laves ca. 2½ – 3 cm høje.

 • 2 æggehvider
 • 100 gr sukker
 • 100 gr flormelis

Bland sukker og æggehvider, lad det stå i 30 minutter. Pisk derefter marengsen helt stiv. Sigt flormelis i og vend det rundt. Hvis marengsen mister lidt af stivheden, kør den da i et par minutter på maskinen igen.

Dekorer marengsen efter ønske, sprøjt den ud i toppe og bag dem i 1 time ved 100 grader. Lad dem stå i ovnen til den er kold.

TIP: Når jeg bruger to farver i posen, så maler jeg farverne ved siden af hinanden og gnider lidt på ydresiden af posen, så de bliver blandet fint sammen.

Opskrift og fremgangsmåde til blød marengs:

Portionen rækker til ca. 2 plader marengs ved brug af en tylle med hul på 1 cm og de laves ca. 2½  – 3 cm høje.

 • 150 gr sukker
 • 3 æggehvider

Bland æggehvider og sukker og lad det stå i 30 minutter. Pisk den på maskine i ca. 10 minutter til den er stiv, men danner bløde toppe.

Dekorer marengsen efter ønske, sprøjt den ud i toppe og bag dem i 1 time ved 100 grader. Lad dem stå i ovnen til den er kold.

TIP: Jeg indfarver min marengs, når den er begyndt at blive stiv, – så ca. når den har pisket halvdelen af tiden.

Jeg håber at I kan bruge denne guide og har I spørgsmål er I selvfølgelig altid velkomne til at skrive til mig herinde eller på Instagram. Jeg er hurtigere til at svare på Instagram 😉 Husk også at jeg vil rigtig gerne se Jeres flotte marengs, så tag mig endelig!! @sukkerhjerte

Skriv et svar