Citronfromage med glaze

Glazed Citroner

Hold nu op hvor er det bare varmt og værst af alt, så er det næsten, men også kun næsten for varmt til at bage… Den seneste uges tid, har den stået på købe-is her og det er nu heller ikke værst.

 

For et par uger siden, lavede jeg disse glazede citroner. Jeg har næsten lyst til at kalde dem for citronmåner, men det ville jo næsten være lidt snyd 🙂

Jeg havde endnu en ny form fra silikomart der skulle afprøves og eftersom formen forestiller citroner, så måtte det jo være små citronfromager. Kagen her består af en god håndfuld delelementer, man man bestemmer jo heldigvis selv hvor meget man vil gøre ud af det. Jeg havde lidt rester i fryseren og det gør jo bestemt arbejdsprocessen lidt nemmere. Citronfromagerne kan også sagtens laves i et glas eller andre silikoneformer, jeg synes jo bare at disse er ekstra fine i og med at de er formet som citroner.

Kagerne er glazed med den samme opskrift som jeg brugte til kirsebærkagerne og jeg er stadig super tilfreds med resultatet. Jeg kommer til at linke til lidt forskellige opskrifter i dette indlæg, men I får selvfølgelig opskriften på citronfromage her.

Jeg håber I har lyst til at begive Jer ud i dette lille projekt og del gerne Jeres resultat og fortolkninger på instagram. @sukkerhjerte #sukkerhjerte

 

 

Ingredienser og fremgangsmåde:

Citronfromage:

6 portioner

Citronform fra silikomart eller anden velegnet form.

5 blade husblas

3 æg

100 gr rørsukker

saften fra 1 citron

1/4 l piskefløde

Korn fra 1 vaniljestang

 

Kom husblassen i iskoldt vand. Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt. Pisk fløden til en blød flødeskum.

Varm citronsaften op sammen med vaniljekorn, kom husblassen op i og rør rundt. Imens der piskes i æggesnapsen, hældes den lune citronsaft i. Vend flødeskummet roligt i.

 

Mørdejsbunde:

Jeg havde en halv portion mørdej i fryseren som jeg brugte til kagerne. Opskriften finder du her.

Jeg har rullet dejen ret tyndt ud, for den skulle være nem at “hakke sig igennem”. Rul dejen ud og brug en rund udstikker, der passer i størrelsen til din valgte anretning.

 

Glaze:

Til glazen har jeg brugt samme opskrift som til kirsebærkagerne. Jeg har selvfølgelig skiften den pinke farve ud med gul. Opskriften finder du her.

 

Blåbærbomber:

Jeg har havde en rest blåbærcreme i fryseren, den er så lækker at arbejde med, for den kan sagtens fryses ned og så piskes op igen når den skal bruges. Opskriften finder du her. Og den creme du ikke får brug for, putter du selvfølgelig bare i frysren til en anden god gang. 🙂

Sprøjt 6 “bomber” ud, toppe på størrelse med en valnød, og kom dem i fryseren.

Gem lidt blåbærcreme til pynt.

 

Marengsflager:

1 æggehvide

50 gr sukker

50 gr flormelis

Pisk æggehviden og sukkeret stift. Vend flormelis i og smør marengsen ud i et helt tyndt lag på et stykke bagepapir.

Bag marengsen i 1 time ved 100 grader varmluft og lad den derefter stå i ovnen til den er kølet helt af.

 

Gold chokoladeganache:

100 gr Gold Callebaut chokolade

50 ml fløde

Smelt chokoladen over vandbad. Varm fløden op til den lige når at boble svagt og hæld den over den smeltede chokolade. Rør godt rundt i midten med en dejskraber, til ganachen er skinnende og homogen. Stil den på køl med husblas ned over, til den er kold. Lav gerne ganachen dagen i forvejen.

 

Opbygning:

Hæld citronfromagen i formene, put en blåbærbombe i og stil dem på frost.

Når fromagerne er frosne, skal de glazes og placér dem derefter på en mørdejsbund.

Pynt af med dutter af gold chokoladeganche og blåbærcreme. Bræk små stykker af marengsen og put på, samt friske blåbær, guldstøv og et par blomster.

 

Citronfromage med glaze.

Skriv et svar