Blårbærtærte med hvid chokolade

Kunne det friste med små, fine mørdejstærter med creme af hvid chokolade og blåbærcreme?

Jeg lavede disse små skønheder lørdag d.19 maj, jeg synes der skulle lidt ekstra fint hygge på bordet, når nu der var royalt bryllup på Windsor Castle. Eventyr skal der til!

Tærterne består af en sprød mørdejsbund med en pisket chokoladecreme af hvid chokolade og blåbær. Den er pyntet af med en marengs og spiselige blomster, – her har jeg brugt friske syrener.

Både mørdejen og cremen kan opbevares i fryseren, cremen skal blot piskes op igen, inden brug.

 

Til 6 tærter skal du bruge:

Mørdej:

120 gr stuetempereret smør

1 æg

Kornene af en halv vaniljestang

50 gr mandelmel

80 gr flormelis

220 gr hvedemel

½ tsk salt

Smør, flormelis, mandelmel, 100 gr mel og vanille røres forsigtigt sammen, til en homogen masse. Bland resten af melet og salt hurtigt i dejen, til den har samlet sig.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den på køl i mindst 40 minutter.

Alternativt kan dejen fryses ned, til senere brug.

Udstik 6 bunde og 6 toppe. Jeg har brugt runde udstikkere i 8cm  og 4cm. Både bund og top er 8 cm, men i toppen er der udstukket et hul på 4cm i dia. så den ligesom bliver til en lille krans.

Bag dem i ca. 10-12 minutter ved 170 grader varmluft, eller til de er pænt gyldne.

 

Hvid chokoladecreme med blåbær:

Laves dagen i forvejen.

300 gr økologiske blåbær fra frost ( de giver efter min mening den flotteste farve og den bedste smag, hvis ikke man har mulighed for at skaffe dem friske)

Kornene fra en halv vaniljestang

Saft fra 1 citron

120 gr sukker

Kog alle ingredienser op i en kasserolle. Lad det småkoge i 10 minutters tid og hæld det op i en skål. Læg husholdningsfilm nedover og stil den på køl.

 

½ liter piskefløde

200 gr god hvid chokolade. Jeg har brugt den fra Callebaut.

4 blade husblas

Kom husblassen i koldt vand i 20 minutter. Hak chokoladen fint. Kog fløden op, og tilsæt den udblødede husblas (kram vandet fra). Hæld fløde/husblas henover den hakkede chokolade. Rør godt rundt og giv massen en tur med stavblænderen. Dæk cremen med husholdningfilm og stil den på køl.

Blåbærtærte med hvid chokolade
Blåbærtærte med hvid chokolade

 

Opbygning:

Pisk blåbærblandingen og chokoladecremen sammen, til den bliver fed og cremet. Kom den i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt først toppe på bundene. Læg toppen oven på og sprøjt nu et lag blåbærtoppe igen. Pynt af med spiselige blomster og eventuelt en marengs eller noget andet lækkert. Denne opskrift egner sig også rigtig godt til de populære talkager.

Med disse blåbærtærter med hvid chokolade, vandt jeg titlen som Callebaut’s Chef of the month i maj. #callebautinspireme

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

1 tanke om “Blårbærtærte med hvid chokolade”

  1. Pingback: Citronfromage med glaze

Skriv et svar