Cognacdrømme

Der var engang for ca. 100 år siden, der arbejdede jeg i en bagerbutik. Den var ikke noget at råbe hurra for, brødet var ok og alle kager på nær én, var kedelige.

Den ene kage der var værd at spise, hed noget med en drøm. Måske det var en trøffeldrøm, måske det var en cognacdrøm, – jeg kan simpelthen ikke huske det, men den smagte fantastisk.

Så vidt jeg husker, så bestod den af to ovale kransekager, med en trøffelcreme der smagte af cognac. Den var glaseret med abrikosmarmelade og dyppet i mørk chokolade. Jeg har søgt nettet tyndt efter denne “cognacdrøm” uden noget konkret resultat, så nu har jeg altså lavet min egen version, ud fra hukommelsen.

Den er faktisk rigtig nem at lave, den består stort set kun af to komponenter og så er den selvfølgelig dyppet i chokolade og pyntet af med lidt lir jeg havde liggende. Kagen gør sig ganske glimrende bemærket uden pynt, så dette er altså ikke et must! 

Dette er ikke den mest fancy instagramvenlige kage, men den er virkelig hyggelig! Hvis jeg en dag skulle få mit eget bageri, så ville jeg lave denne slags kager. Kager man har lyst til at tage med hjem og give et lille kram <3

Ingredienser og fremgangsmåde:

Portionen giver 10 kager.

Kransekager:

 • 350 gr marcipan
 • 70 gr æggehvider
 • 150 gr sukker

Rør sukker og æggehvider sammen. Riv marcipanen ned i massen og rør det hele godt sammen, så du får en lind kransekagemasse.

Sprøjt 20 runde kransekager ud. Du skal bruge en top og en bund til hver kage. Mine kransekager her er ca. 6 cm i diameter.

Bag dem i 10-12 minutter ved 200 grader.

Cognac trøffelcreme:

Cremen laves dagen i forvejen.

 • 200 gr nougat
 • 100 gr mørk chokolade – Jeg har brugt denne fra Callebaut
 • 4-5 spsk cognac
 • 4,5 dl piskefløde
 • 3 blade husblas

Kom husblassen i koldt vand. Hak chokolade og nougat fint og kom det op i en skål. Bring fløde og cognac i kog og ta’ det af varmen ligeså snart det koger. Kom husblassen op i og rør rundt. Hæld det over chokolade/nougaten og ør rundt med en dejskraber. Slut af med at giv cremen en tur med stavblænderen. Hæld den flydende creme i en skål og kom husblas ned over. Lad cremen køle af til næste dag.

Montering:

Dertil skal du yderligere bruge:

 • Abrikosmarmelade
 • Chokolade til at dyppe i – Jeg har brugt Callebaut GOLD.
 • Lidt pynt – Jeg har brugt pistaciemasse, nogle små guldkugler, lidt chokolade og skovsyre.

Udvælg de 10 flotteste kransekager, dem bruger du som toppen på kagerne. Smelt abrikosmarmeladen i mikroovnen, og pensel den varme marmelade på toppene.

Pisk den kolde trøffelcreme op, men pas på den ikke skiller. Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl i. Sprøjt cremen ud på bundende og kom toppen på. 

Put kagerne i fryseren i minimum 3 timer.

Temperer din foretrukne chokolade, dyp de frosne kager i chokoladen, dryp dem godt af og placer dem på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er størknet. Pynt kagerne af med hvad du nu lige har og nyd dem til en god kop kaffe. Kagerne er endnu bedre på 2. og 3. dagen, så de kan sagtens laves et par dage før servering. Jeg håber at I får lyst til at prøve kræfter med denne lille lækre sag! 🙂

Skriv et svar