Ferrero Rocher Macarons

Hvis en macaron og en ferrero rocher blev forelskede og fik en lille baby, så er jeg ret overbevist om at resultatet ville se sådan ud!

En lille macaron fydt med en ristet hasselnød, nutella ganache og dyppet i et tyndt lag mælkechokolade med hakkede hasselnødder. Det er simpelthen en lille bid af himmelen!

Den lille ferrero rocher macaron består af en lille håndfuld delkomponenter, men man kan sagtens lave dem henover et par dage, så virker opgaven ikke så overvældende. 🙂

 

Ingredienser og fremgangs metode:

 

Macarons:

150 gr + 20 gr sukker

½ dl vand

55 gr + 55 gr æggehvide

150 gr mandelmel

150 gr flormelis

En spsk kakaopulver

Guldstøv

Pisk 20 gr sukker med 55 gr æggehvide til det bliver en hvid marengs der danner bløde toppe. Kom vand og 150 gr sukker i en kasserolle og lad siruppen koge indtil den når 118 grader.

Hæld den varme sirup i marengsen – i en tynd stråle. Marengsen vil nu blive meget varm og “vokse” lidt i skålen. Lad marengsen piske indtil den er næsten kold.

Sigt flormelis, mandelmel og kakao sammen i en skål. Tilsæt 55 gr æggehvide og rør det sammen. Massen får en marcipan agtig, sej konsistens.

Når marengsen er pisket næsten helt kold, blandes den i “marcipanmassen” lidt ad gangen, indtil det hele er godt blandet sammen og dejen er flot blank.

Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl, den jeg bruger er ca ½ cm. Jeg vil anbefale at man ikke bruger en tyl der har en åbning på over 1 cm, for så bliver det svært at styre.

Sprøjt ca 60 macarons, drys med lidt guldstøv og bag dem i 12-15 minutter i en forvarmet ovn på 150 grader. Jeg brugte varmluft

 

Nutella ganache:

100 gr god mælkechokolade jeg har brugt Callebaut

150 gr nutella

1,5 dl fløde

Hak chokoladen fint og kom den op en skål sammen med nutella. Bring fløden i kog og hæld den over chokolade/nutella. Rør kraftigt rundt i midten af massen med en dejskraber, indtil massen ser homogen ud. Giv den derefter en tur med en stavblender, så den bliver helt fløjlsblød. Kom ganachen i en mindre beholder med husholdningfilm ned over og sæt den i køleskabet til dagen efter.

 

Overtræk:

200 gr hasselnødder

100 gr mælkechokolade

1-2 spsk kakaosmør eller neutral kokosolie

Rist hasselnødderne i ovnen på 170 grader indtil de er blevet lidt mørke og skallen nemt kan smuttes af. Lad dem køle af, inden de afskalles. Dette gøres nemt ved at ligge dem på et rent viskestykke, fold det sammen som en lille pose, og ryst/gnid indtil de fleste skaller er røget af.

Sortér det antal hasselnødder fra, der passer til antallet af macarons. Der skal bruges én hasselnød i midten af hver macaron. Yderligere er de pyntet med en halv hasselnød, men dette er ikke nødvendigt.

Resten af hasselnødderne hakkes helt fint.

Smelt chokoladen sammen med enten kakaosmør eller kokosolie. Jeg har tempereret min, men dette er ikke strengt nødvendigt. Man kan f.eks også vælge at bruge en overtrækschokolade.

Bland den fortyndede mælkechokolade med hasselnødderne.

Ferrero Rocher Macarons

 

Samling:

Rør ganachen smørbar og kom den i en sprøjtepose med en blomster tyl. Sprøjt en dut ud på den ene halvdel af macaronen. Placér en hasselnød og luk med den anden halvdel af macaronen.

Læg dem på køl i en time. Dyp halvdelen af macaronen i den smeltede mælkechokolde med hakkede hasselnødder i. Stil dem på højkant og sæt en halv hasselnød på toppen. Opbevar dem på køl indtil servering.

Ferrero Rocher Macarons
 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

2 tanker om “Ferrero Rocher Macarons”

    1. Tusind tak 🙂 Det bliver ret kedelige hvis du fryser dem, og ganachen kan skille. Men det kan altså sagtens holde sig en uges tid i køleskab, hvis de er pakket godt ind 🙂

Skriv et svar