Verdens bedste kanelsnegle

Verdens bedste kanelsnegle er jo et ret vildt løfte at give, men jeg synes virkelig at disse kanelsnegle indtager førstepladsen!

Der er egentlig ikke noget magisk over opskriften, men det klæder virkelig dejen at den den er lavet med kærnemælk og så har jeg tilføjet lidt kanel og vanilje. Hvis man kan lide kardemomme, kan man sagtens komme lidt at det i også.

Remoncen er ret “tør”, det gør at det ikke bliver til en smørsovs der flyder ud af sneglene. Den er også spækket med brun farin, der giver en virkelig dejlig karamelsmag.

Jeg har lovet Jer Verdens bedste kanelsnegle og jeg håber de lever op til forventningerne!

Verdens bedste kanelsnegle

 

Ingredienser og fremgangsmetode:

Dej:

50 gr gær

1 dl letmælk

2 dl kærnemælk

1 dl olie

2 æg

100 gr sukker

½ tsk salt

Korn fra 1 vaniljestang

1 tsk kanel

ca. 700 gr hvedemel (mængden kan godt variere)

Rør gæren ud i letmælken. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, hold lidt igen med melet. Rør dejen på maskine i 10 minutter. Lad dejen hæve i 30 minutter.

 

Remonce:

175 gr smør

3 spsk kanel

100 gr sukker

150 gr brun farin

Rør hele herligheden sammen. That’s it! 🙂

 

Samling af sneglene:

Rul dejen ud i ca. 1-1½ cm tykkelse i en rektangel. Smør remoncen ud på dejen og lad ca.3 cm af kanten være fri for remonce. Rul dejen sammen til en pølse og skær den i skiver af 3-4 cm tykkelse. Læg dem på bagepladen. Kanten af dejen hvor der ikke er remonce på, den bukkes ind under sneglen, giv dem et tryk med håndfladen, det medvirker til at give dem en pæn form og holde på fyldet. Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bag sneglene i ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft, eller til de er gennembagte og flotte gyldne.

Når sneglene er kølet af, kan de pyntes med glasur lavet af flormelis, kakao og vand, men de smager altså også godt uden. 🙂

Verdens bedste kanelsnegle

Skriv et svar