Honningkager del 2.

 

Endelig blev det jul og endelig blev det tid til at bage honninghjerter ud af den fordej. der har stået og hygget sig den sidste måneds tid.

Det er første gang jeg har givet mig i kast med honninghjerte og jeg kan godt se at der er plads til forbedringer næste år, men alt i alt så er jeg faktisk rigtig tilfreds med dem!

Jeg kan ikke sammenligne dem med de honninghjerter man køber, de har ikke samme luftige konsistens, de her er mere kage agtige og det synes jeg egentlig ikke gør noget.

De dufter himmelsk af honning og krydderier og med en rigtig lækker kvalitets chokolade, er det altså en rigtig lækker mundfuld!

Jeg vil anbefale at man spiser dem umiddelbart efter de er pyntet med chokolade, da de bliver forholdsvis hurtigt tørre igen efter 2-3 dage.

Ingredienser:

1 portion

Fordejen

2-4 æggeblommer

10 gr potaske

15 gr peberkagekrydderi

Mørk chokolade til overtræk

 

Sådan gør du:

Start med at befri fordejen fra skålen. Den er noget nær stenhård, men kan ret nemt brydes i mindre stykker med en brødkniv. Læg stykkerne på en tallerken og kom dem i micro ovnen  10 sekunder ad gangen indtil dejen begynder at blive blød igen. Jeg gav dem 30-40 sekunder i alt.

Kom dejstykkerne op i en røremaskine.

Bland to æggeblommer med potasken, sørg for at potasken er rørt helt ud i æggeblommerne. De får en pasta agtig konsistens når de bliver blandet med potasken.

Kom det op i skålen til dejstykkerne sammen med krydderierne og sæt røremaskinen igang med en dejkrog på laveste hastighed.

Det tager ret lang tid for maskinen at få rørt dejen blød, så man skal derfor være opmærksom på om maskinen skal holde en pause en gang eller to, da det er et knoklearbejde for den.

Skønner man at dejen er for tør, tilsætter man en ekstra æggeblomme ad gangen.

Man skulle også kunne ælte dejen med hænderne, men det kræver en del styrke og tålmodighed, så jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine.

Dejen er færdig når den er rørt helt jævn og har konsistens der minder om en brunkagedej.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, jeg lavede mine hjerter forholdsvis tykker og rullede dejen ud i 7-8 mm tykkelse.

Stik dejen ud i hjerter eller andre figurer og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 10 minutter.

Når kagerne er kølet af er de ret hårde og det er her der skal findes ekstra tålmodighed frem!

Jeg forede min grønsags skuffe i køleskabet med et fugtigt viskestykke, lagde mine honninghjerter ned i og lagde endnu et fugtigt viskestykke ovenpå. Viskestykkerne må ikke dryppe af vand, de skal være vredet godt! Her skal kagerne ligge i et par dage, og hvis de ligger i flere lag, skal man sørge for at bytte om på dem og vende dem så alle får lige meget fugt på hver side. Viskestykkerne skal også fugtes på ny hver dag.

Når hjerterne er bløde igen, ligges de til tørre på køkkenbordet, indtil overfladen ikke er fugtig længere.

Til sidst skal de overtrækkes med en lækker chokolade, sørg for at temperere chokoladen, medmindre der bruges en overtrækschokolade.

Skriv evt. navn på kagerne og kom dem i fine cellofanposer og gi’ dem væk til dem du holder af…

Glædelig jul og god fornøjelse! 🙂

Skriv et svar