Luksus Ferrero Rocher

9. december og i dag har vi en genganger. Jeg kan ikke lave min julekalender, uden at have mine hjemmelavede ferrero rocher med. Opskriften har ligget på bloggen i nogle år efterhånden, men nu får den altså lige lov til at snige sig her. 

Nogle gange sker det at man får en chokolade-lækker idé som man bare bliver nødt til at føre ud i livet as soon as possible og lige præcis dét, skete for mig i går!

Hvem elsker ikke Ferrero Rocher? Det gør jeg i hvert fald og efter at have savlet lidt over et billede af dem i en reklame og en tur på pinterest med søgeordene “homemade ferrero rocher” måtte jeg fluks en tur ud efter nødder, nutella og chokolade.

Man skal væbne sig med en god portion tålmodighed og det kræver at man har en chokoladeform med halvkupler og at man kan temperere chokolade, men ellers er det ikke noget videre avanceret i det og resultatet taler vist for sig selv… De er to die for!

Så hvis man vil blære sig lidt med julekonfekten, så er det bare om at komme i gang! 🙂

 

Ingredienser:

Ca. 250 gr mørk chokolade – jeg har brugt en med 72%

Ca. 100 gr mælkechokolade

100 gr hasselnødder

Nutella

evt. lidt guld dust

 

Sådan gør du:

Start med at riste 100 gr hasselnødder på en tør pande eller i ovnen, men pas på de ikke brænder. Når skallen på nødderne begynder at blive mørk og krakelere, hældes nødderne over på et rent viskestykke og her skal de ligge og køle lidt.

Når de ikke er varme længere, foldes viskestykket omkring nødderne og så kan man nemt gnide dem mod hinanden så skallen falder af nødderne. Det gør ikke noget hvis ikke alt skallen falder af, men det gælder om at få så meget af som muligt.

Når der ikke kan gnides mere skal af, tages der det antal hele nødder fra, som passer af mængden til chokoladeskaller. I min form kan jeg lave 24 skaller, dvs der er til 12 Ferrero Rocher, så jeg tog 12 nødder fra, plus et par ekstra.

Resten af nødderne hakkes fint, men ikke så fint at det bliver til mel, de må stadig gerne være en smule chunky.

 

Temperer 200 gr mørk chokolade. Min guide til chokolade temperering finder du her inde på bagetid.dk

Fyld formen med halvkuplerne, bank den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir og gem det til senere. Stil formen i fryseren et par minutter, så chokoladen får et chok.

Befri skallerne fra formen og fyld hver halvdel med nutella. Jeg kom nutella’en op i en pose og klippede et lille hul. Hver kugle består naturligvis af 2 halvkupler, den ene halvkuppel fylder jeg op med nutella næsten helt op til kanten og den anden halvkuppel lidt mindre, for der skal også være plads til en nød. Fyldet i hver af halvkuplerne må ikke overstige kanten, for ellers kan de ikke sættes sammen.

For at sætte halvkuplerne sammen til kugler, kogte jeg noget vand og kom et et glas, hvor jeg dyppede en paletkniv i, i nogle sekunder og derefter tørrede den af. Så tog jeg en halvkuppel og kørte den forsigtigt over den varme paletkniv, så kanten smeltede en smule og derefter kunne jeg “lime” de to halvkupler sammen til en fin kugle.

Når alle kuglerne er lavet, kan man med fordel sætte dem fryseren så de er iskolde til næste etape.

 

Smelt 100 gr mælkechokolade, der er ingen grundt til at temperere denne. Når chokoladen er smeltet skal den stå og køle af, så den ikke ender med at smelte kuglerne. Når den ikke føles varm længere dyppes de iskolde chokoladekugler i mælkechokoladen og rulles derefter i de hakkede nødder. Sørg for at få så mange nødder på som muligt, det er nemlig bare mums! Når alle kugler er dyppet og rullet, stilles de i fryseren igen.

 

Til sidst skal resten af den mørke chokolade smeltes og tempereres. Brug det overskydende chokolade, der blev banket ud af chokoladeformen plus 50 gr ekstra, det burde række.

Når chokoladen er tempereret, dyppes det kolde chokoladekuglerne heri så hele overfladen dækkes af et lækkert lag chokolade. Dryp dem godt af og sæt dem på en tallerken med et stykke bagepapir på og stil dem i køleskabet.

Når chokoladen har sat sig, opbevares de i en bøtte i køleskabet. Man kan evt. duste dem med lidt guldstøv, hvis de skal være ekstra fine. Ta’ dem ud lidt tid i forvejen inden de skal spises, så de når at få stuetemperatur, eller er det bare at nyde dem og man må gerne blære sig lidt over for venner og familie! 🙂

Glædelig jul

 

 

3 tanker om “Luksus Ferrero Rocher”

  1. Pingback: Hjemmelavede luksus Raffaello med hvid chokolade

Skriv et svar