Snemand Frost konfekt

Så blev det d.10 december og kun 14 dage til juleaften <3 I dag har jeg endnu en genganger, nemlig mine Snemand Frost konfektkugler. Jeg synes stadig at de er super skønne, så de får altså også en plads i julekanderen. 

Står du og skal lave børnevenlig marcipankonfekt her inden juleaften og skal du måske endda have ungerne med i køkkenet, så er det en oplagt mulighed til at lave disse fuldstændig bedårende små snemænd!

Det eneste de består af er marcipan æltet med lidt flormelis og hvid chokolade, samt lidt pynt.

Jeg har sat stribede papirsugerør i mine og givet dem små frostbidte kinder og glimmer på toppen, men ligger man ikke inde med sugerør og pulverfarve, så vil de også være ganske søde kun dekoreret med øjne og mund af mørk chokolade og en lille “krymmelduttelut” som næse. Næsen kan også sagtens laves med lidt farvet glasur.

Men har man lidt fint krymmel, glimmer og farve, så er det bare at give den gas med fantasien, så de får et lille strejf af vintereventyr over sig!


Ingredienser:

Ren få marcipan – Jeg lavede kugler a 20 gr. marcipan, det giver en god størrelse.

Lidt flormelis

En passende mængde hvid chokolade

En lille smule mørk chokolade

Krymmel eller glasur til næse

evt. sugerør, spiseligt glimmer og pulverfarve

Sådan gør du:
Ælt marcipanen med flormelis. Til 100 gr. marcipan brugte jeg ca. 20 gr. floremlis.

Tril kugler a´ ca. 20 gr.

Stik et sugerør i hver af kuglerne.

Smelt noget hvid chokolade. Til min portion hvor jeg brugte 100 gr. marcipan, smeltede jeg 100 gr. hvid chokolade og jeg havde lidt i overskud.

Overtræk kuglerne med den hvide chokolade og stik evt. næsen i. Hvis man vil lave næsen af glasur, venter man naturligvis til chokoladen er størknet.

Drys evt. lidt spiseligt glimmer på toppen.

Stil kuglerne på køl.

Smelt en smule mørk chokolade og kom det i et lille cornet eller en lille sprøjtepose.

Med chokoladen “tegner” man små prikker som skal forestille øjne og mund. Her kan man også bruge en spiselig tusch i stedet.

Med en lille ren pensles, males der små frostbidte kinder på snemændene, ved forsigtigt at duppe pulverfarven på.

Rigtig glædelig jul <3

Skriv et svar