Bananmuffins med marcipan

Torsdag d.20 december. Nu begynder jeg altså at glæde mig til juleaften! Jeg glæder mig til at være sammen med mine forældre, jeg glæder mig til den første jul med lille Holly og Vigga selvfølgelig og mine forældres hund Bella, som jeg jo også syntes er liiiidt min hund… Så hele 3 hunde i år, det kan kun blive sjovt! 😀 Jeg glæder mig også til at give fine gaver væk og det jeg nok glæder mig allermest til, er jo selvfølgelig mor’s julemad. Hvad glæder I jer allermest til mon?

I dag får i opskriften på bananmuffins, som jeg har gjort lidt sjovere med marcipan og en fløjlsblød chokoladecreme. Håber I kan lide dem og har lyst til at bage dem. 🙂

Ingredienser og fremgangsmåde

 • 200 gr mælkechokolade
 • ½ liter fløde
 • 4 blade husblas
 • 100 gr tempereret mørk chokolade
 • Lidt guld dust
 • 3 æg
 • 2 dl sukker
 • Kornene fra 1 vaniljestang
 • 200 gr marcipan
 • 1½ tsk bagepulver
 • 100 gr smeltet smør
 • 2 modne bananer

Hak mælkechokoladen fint. Kom husblassen i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet, vrid husblassen fri for vand og kom op i fløden og rør godt rund. Hæld den varme fløde over mælkechokoladen og rør rundt. Giv den en tur med stavblenderen. Hæld den flydende creme over i en bøtte, og læg husholdningsfilm ned på overfladen af cremen. Stil den på køl til dagen efter.

Temperer den mørke chokolade og smør den ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir. Når den er størknet, knækkes den i mindre og tilfældige stykker.

Riv marcipanen groft. Pisk æg, sukker og vanilje til en lys snaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend i æggemassen skiftevis med den smeltede smør. Mos bananer og marcipanen sammen og vend i kagedejen til sidst.

Portionen her rækker til 8 store muffins, jeg har bagt mine i en cylinder silikoneform. Bag dem ved 175 grader i ca. 20-25 minutter, men hold øje undervejs.

Pisk den kolde chokoladecreme op, så den bliver helt tyk og stiv, og sprøjt den ud i store toppe, på de afkølede muffins. Pynt af med de brækkede chokoladeflager og drys af med guldstøv og evt. lidt kakaopulver. 🙂

Skriv et svar