Frozen Cupcakes

Fredag d.21 december og årets julekalender på bloggen er ved at være ved vejs ende. Jeg har lige et par opskrifter tilbage, som i selvfølgelig får i løbet af weekenden. Jeg har haft ganske få tilbageblik og rigtig mange nye lækre sager, der har fyldt kartoteket godt op, men jeg bliver simpelthen nødt til at have disse Frozen Cupcakes med. Selvom det jo er ved at være lang tid siden jeg udgav opskriften. Jeg synes de er så fine og barnlige og jeg er sikker på at de godt kunne glæde en masse børn, her i løbet af juledagene.

 

Jeg er sådan set flere år for sent på den, hvad angår cupcakes med Frozen udsmykning!

Men så kom dagen hvor jeg blev inviteret til fødselsdag hos de to sødeste små piger, der begge er kæmpe fan af Elsa og hele hendes Frost univers, så jeg så mit snit til langt om længe at gå fuldstændig glimmer-snefnug-amok og medbragte en ordentlig portion Frozen cupcakes, der heldigvis faldte i god jord hos både de små som store…

Kagerne består af chokoladekage med karamel og en creamcheese frosting, pyntet med hjemmelavede snefnug og spiseligt glimmer en masse.

 

Ingredienser:

Cupkakes 12 stk. :

50 gr smør

150 gr sukker

125 gr mel

1½ dl letmælk

1 æg

2,5 spsk kakao

1/4 tsk salt

1 tsk bagepulver

 

Cream cheese frosting:

120 gr blødt smør

250 gr flormelis

200 gr neutral flødeost

Lyseblå pasta/frugtfarve

 

Karamelfyld:

Dulce de Leche (karamel kogt på kondenseret mælk)

 

Snefnug:

1 æggehvide

flormelis

Eddike

 

Sådan gør du: 

Cupcakes:

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk i et minuts tid, til dejen er lækker og cremet.

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10-12 minutter. Jeg plejer at bruge varmluft.

 

Cream cheese frosting:

Pisk den bløde smør sammen med flormelis, til det er lyst og luftigt. Tilsæt neutralosten og farven og pisk videre indtil det er godt blandet. Stil frostingen på køl indtil den skal bruges.

 

Karamelfyld:

Dulce de Leche kan købet færdig eller man kan lave den selv.

Laver man den selv, så skal man have fat i en dåse kondenseret mælk som man koger i 3 timer. Det er super nemt, man fylder bare en gryde med vand, piller mærkaten af dåsen og kommer den ned i det kogende vand. Her skal dåsen koge i 3 timer. Det kan godt være nødvendigt at fylde lidt vand på efterhånden som det jo fordamper. Der skal ikke låg på gryden. Når dåsen har kogt i 3 timer og er kølet af, åbner man den og så har man den dejligste karamel.

Gider man ikke at lave den selv, så køber man bare den der er færdiglavet. Dåsen ligner til forveksling dåsen med kondenseret mælk. Begge slags fåes i de fleste supermarkeder.

 

Snefnug:

Snefnuggene skal laves senest dagen i forvejen, da de skal have lov til at ligge og størkne.

Rør æggehvide sammen med flormelis til det er godt tykt. Fortynd glasuren med en smule eddike, så der når en elastisk konsistens, hvor den er til at sprøjte, men ikke flyder ud.

Med glasuren tegnes snefnug på et stykke bagepapir og evt drysses med spiseligt glimmer.

Jeg har tegnet mine snefnug ud fra fri fantasi, men man kan også lave sin egen skabelon, ved at tegne nogle snefnug med en tusch på et stykke papir og så lægge bagepapir ovenpå.

 

Montering:

Kom karamellen op i en sprøjtepose med en spids tyl, stik den ned i en muffin og sprøjt lidt karamel ned i.

Kom den kolde frosting op i en sprøjtepose med tyl i. Den tyl jeg har brugt her, hedder en closed star tip. Sprøjt fine toppe ud på kagerne.

Drys evt. med spiseligt glimmer som jeg har gjort her og slut af med at pynte dem med eventyrlige snefnug.

Skriv et svar