Godbidder til hunden

Her til formiddag har jeg bagt “kødben” til de to tøser, Chica og Bella

. Jeg har lavet hundesnacks et par gange før, første gang lavede jeg små snegle med leverpostej, sidste gang var det pizzaben med pepperoni og ost, og i dag lavede jeg dem med tun og gulerødder. Der er bestemt ikke noget ulækkert over disse snacks, der er ikke noget i, som vi ikke selv ville putte i munden.

Jeg har brugt udelukkende økologiske produkter, for det synes jeg at de fortjener de små kræ… Gode råvarer der smager godt, og som giver god samvittighed 🙂

Vær´ opmærksom på at det er jo ikke alle hunde der kan tåle de samme ting.. Denne opskrift kan varieres i uendeligheder, men er du i tvivl om hvad din hund kan tåle, så snak lige med dyrlægen først! Alle ved at chokolade er giftigt for hunde, men sådan noget som vindruer, rosiner, hasselnødder og løg kan også være giftigt overfor nogle hunde, så brug kun ting i denne opskrift, som du er sikker på at vuffi kan tåle!


Ingredienser:

1½ dl kogende vand, 1 bouillon terning, 200 gr grahamsmel, 100 gr. havregryn, 100 gr. fuldkornsmel, ca. 100 gr. hvedemel, 2 æg, ½ tsk hjortetaksalt, 1 dåse tun i vand og 2 mellemstore gulerødder.

Du kan evt. udskifte tun og gulerødder, men 50 gr. pepperoni eller andet kødpålæg og 50 gr. revet mager ost.

Sådan gør du:
Opløs bouillon terningen i det kogende vand. Dræn tunen og de revne gulerødder for væske. Blend tunen og gulerødderne sammen med bouillonen så det bliver til en “grød”.

Held blandingen i en skål og tilsæt grahamsmel, rør det sammen og lad det trække et par minutter. Tilsæt herefter de 2 æg og hjortetaksalt og rør godt rundt. Hæld nu havregryn, fuldkornsmel og hvedemel i blandingen og ælt det sammen. Hvedemel skal i lidt på slump, fyld i indtil dejen ikke klistrer så meget..

Drys godt med fuldkornsmel på bordet og ovenpå dejen og rul den ud i ca. 1 cm. tykkelse. Skær dejen ud i bidder eller brug en sød udstikker. Jeg fik en udstikker i julegave, der er formet som et kødben, og det forpligter jo… 🙂

Bag godterne i en forvarmet ovn på 175 grader i ca.40 minutter, eller indtil de er gode og sprøde.

De kan holde sig i 3-4 uger i en tætlukket dåse.

Vuf Vuf og Velbekomme 🙂

Skriv et svar