Konfekt med hasselnødder og nougat

Indlægget indeholder reklame for Fru. Sød

Onsdag d.12 december og vi er endelig halvvejs! Jeg mangler kun et par julegaver og så er jeg færdig med at købe gaver. Det meste af tiden pt. går med mine hunde, Vigga og den lille ny hvalp Holly, og det er bare så hyggeligt… I dag har jeg været i gang med konfekt igen, en super nem en af slagsen, hvor jeg har holdt fokus på pynten.

Al det pynt jeg har brugt, er fra Fru. Sød. Hun har et stort og bredt udvalg af alverden pynt og dims, til chokolade og kage. Hun har også mindre portioner af f.eks chokoladekugler og andre sager, så man kan prøve lidt forskelligt, uden at skulle købe sig helt fattig. 

Til disse konfektstykker har jeg brugt tørrede kornblomster, kandiserede violer og det fineste transfer sheet fra Valrhona i smukke hvide og blå nuancer.

Transfer sheets fra Valrhona, kan købes hos Fru. Sød

Ingredienser og fremgangsmåde

  • 300 gr ren rå marcipan
  • lidt flormelis
  • evt. lidt spiritus, f.eks cognac
  • en god mørk chokolade til overtræk
  • 100 gr hasselnødder
  • 50 gr sukker
  • 150 gr nougat
  • kandiserede violer
  • tørrede kornblomster
  • transfer sheet fra valrhona

Hasselnødder og sukker kommes i en kasserolle og varmes op ved middelvarme, indtil sukkeret er gyldent og har sat sig på nødderne. Kom dem ud på et stykke bagepapir og lad dem køle hele af. hak dem fint i en minihakker.

Ælt marcipanen med flormelis og smag evt. til med lidt cognac. Bland nødderne i marcipanen og rul den ud i en firkant i ca. 1½ cm tykkelse. Del den i to og læg den sammen med nougat.

Skær marcipanen ud i passende bidder, overtræk i tempereret chokolade og pynt efter smag og behag. Alt det pynt og Callebaut chokolade jeg har brugt her, kan købet hos Fru. Sød

Hun har i øvrigt et kæmpe udvalg af pynt og dims til chokolade og kager, og en masse er det er i små portioner!

Jeg har hold farve i blå og hvide/sølv nuancer og det synes jeg blev super fint! Kornblomsterne kommer jeg nok til at bruge meget fremover, specielt til påske, for de er da bare så fine! Håber at I er blevet inspireret til lidt nem konfekt med bedårende pynt på! 

Skriv et svar