Kransekage

I weekenden holdte min mor og bonusfar dobbelt 50 års fødselsdag og i den anledning lavede jeg en lille surprise kransekage.

Jeg pyntede den med fine lyserøde blomster lavede af fondant og hele kagen blev drysset med sukkerglimmer. Den faldt vist i alles smag, for der var godt nok ikke meget tilbage, da den fantastiske fest var ovre 🙂


Ingredienser:

Til 18 ringe brugte jeg:

450 gr. rørsukker

210 gr. æggehvider (ca. 6 stk. hvis jeg husker rigtig)

1 kg. ren rå marcipan

Sådan gør du:
Bland æggehvider og sukker og lade det stå en times tid, så det meste af sukkeret bliver opløst i hviderne.

Bland marcipan og hvider/sukkermassen enten ved håndkraft (det sviner) eller i en røremaskine.

Smør ringene med smeltet smør og drys med rasp. Fyld en sprøjtepose, helst en af stof, da der kommer et enormt tryk i posen, med marcipanmassen og tryk ud i ringene…

Til denne kransekage brugte jeg en rund tylle, da jeg tænkte det ville se sødt ud, og det gjorde det sørme… 🙂 Alternativt kan man også bruge en stjerne tylle.

Bag ringene i ovnen ved 190 grader til de er let gyldne.

Det er svært at sige præcis hvor lang tid de skal have, men ca.10 minutter eller indtil de har en flot kulør. Hvis din ovn varmer ujævnt ligesom min gør, så husk at drej ringene undervejs så de får en forholdsvis jævn kulør.

Tricket til en god kransekage, er at fryse den ned før den skal spises, så bliver den nemlig helt anderledes at bide i og smagen bliver bedre, end hvis den serveres uden nedfrysning først.

Når ringene er tøet op igen, pyntes de med knækglasur, lavet af past. æggehvider og flormelis. Jeg laver det altid lidt på slump, men hvis man laver glasur af én hvide og flormelis til det får en sej, men flydende konsistens, så er der mere end rigeligt til sådan en kransekage her.

Et andet godt trick, er at “lime” den nederste ring fast til fadet med glasur, så rutsjer kransekagen nemlig ingen vegne 🙂

Skriv et svar