Macarons med chokoladeganache

 

Det er alt alt for lang tid siden sidst jeg har lavet en omgang macarons, men nu skulle det være!

Samtidig var det en god lejlighed til at afprøve Stranga’s opskrift, samt lave en lille forkælelses gave til min mor. Opskriften var en succes og selvom det tog lidt tid, så var det klart “besværet” værd… Disse macarons er nemlig lavet på en italiensk marengs, så man skal have gang i en gryde og et sukkertermometer, men resultatet taler for sig selv og smagen er helt i top. Der er betydelig mere “gods” i disse macarons, sammenlignet med dem jeg plejer at lave. Denne opskrift er en vinder!

SONY DSC

 

Ingredienser

Ca. 60 stk / 30 sammenlagte macarons

 

Macarons:

150 gr + 20 gr sukker

½ dl vand

55 gr + 55 gr æggehvide

150 gr mandelmel

150 gr flormelis

 

Chokoladeganache:

200 gr 70% mørk chokolade

3 dl fløde

40 gr honning

SONY DSC

 

Sådan gør du

Macarons:

Pisk 20 gr sukker med 55 gr æggehvide til det bliver en hvid luftig marengs der danner bløde toppe. Brug gerne en røremaskine, det gør arbejdet lettere.

Kom vand og 150 gr sukker i en kasserolle og lad siruppen koge indtil den når 118 grader.

Imens røremaskinen kører på fuld blæs, hældes den varme sirup i, i en tynd stråle. Marengsen vil nu blive meget varm og “vokse” lidt i skålen. Lad marengsen køre indtil den er næsten kold. Hvis du vil have farvede macarons, kommes farven i nu. Brug enten pulver eller pastafarve…

Sigt flormelis og mandelmel sammen i en skål. Tilsæt 55 gr æggehvide og rør det sammen. Massen får en marcipan agtig konsistens.

Når marengsen er pisket næsten helt kold, blandes den i “marcipanmassen” lidt ad gangen, indtil det hele er godt blandet sammen og dejen er flot blank.

Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl, den jeg bruger er ca ½ cm. Jeg vil anbefale at man ikke bruger en tyl der har en åbning på over 1 cm, for så bliver det svært at styre.

Sprøjt ca 60 macarons ud og bag dem i 12-15 minutter i en forvarmet ovn på 150 grader. Jeg brugte varmluft, og det fungerede fint for mig.

Jeg har drysset lidt lilla og guld pulverfarve på mine macarons inden jeg satte dem i ovnen.

 

Chokoladeganche:

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i microovnen. Bring fløde og honning i kog. Det må gerne lige boble i 10 sekunder.

Hæld 1/3 del af fløden over chokoladen og rør kraftigt med et spiskeris. Gentag dette to gange mere, og rør rundt til det er en blank og homogen masse. Kom ganachen i en bøtte, læg husholdningfilm ned over og stil den på køl i ca 4 timer og gerne til dagen efter.

 

Montering:

Ta’ chokoladeganchen ud af køl ca ½ time før du skal bruge den. Rør godt rundt i den, så den bliver lidt blødere og kom den i en sprøjtepose med en glat eller kruset tyl.

Sprøjt en passende mængde på den ene halvdel og læg den sammen med den anden halvdel og vuvti, så har du en skøn lille macaron!

SONY DSC

 

Jeg synes at macarons egner sig rigtig godt, hvis man vil lave en lille lækker hyggegave til en man holder af. Kom nogle stykker i en cellofan pose og bind en sløjfe med et fint bånd i en kontrastfarve, det ser rigtig godt ud og kræver ikke en kæmpe indsats, og man er garanteret en glad modtager! Og så er det altså bare federe både at give og modtage hjemmelavede lækkerier! 🙂

Skriv et svar