Macaronbar’s

 

Hvad kan om muligt være bedre end en macaron?

Det skulle da lige være en macaronbar! Min familie mener at der er kun en ulæmpe ved macarons, og det er at de er så små! – så det måtte jeg jo lave om på!

Efter lidt idéudvikling kom jeg frem til at en macaronbar er altså bare sjovere og finere end en kæmpemacaron… Jeg har brugt Stranga’s opskrift endnu en gang, samt basis opskriften på chokoladeganache, hvor jeg dog har tilføjet lidt chili for at give dem et spark!

Jeg har lavet toppen og bunden i to forskellige farver, det behøver man selvfølgelig ikke, jeg synes bare det så fint ud.

Disse macaronbar’s kan sagtens holde sig en god uges tid på køl, bare de er pakket godt ind!

SONY DSC

 

Ingredienser

Ca. 24 stk / 12 sammenlagte macarons

 

Macarons:

150 gr + 20 gr sukker

½ dl vand

55 gr + 55 gr æggehvide

150 gr mandelmel

150 gr flormelis

pastafarve/konditorfarve

 

Chokoladeganache:

200 gr 70% mørk chokolade

3 dl fløde

40 gr honning

1/2 tsk stødt chili

1 nip groft salt

evt.150 gr mørk chokolade til overtræk

 

Sådan gør du

Macarons:

Pisk 20 gr sukker med 55 gr æggehvide til det bliver en hvid luftig marengs der danner bløde toppe. Brug gerne en røremaskine, det gør arbejdet lettere.

Kom vand og 150 gr sukker i en kasserolle og lad siruppen koge indtil den når 118 grader.

Imens røremaskinen kører på fuld blæs, hældes den varme sirup i, i en tynd stråle. Marengsen vil nu blive meget varm og “vokse” lidt i skålen. Lad marengsen køre indtil den er næsten kold. Hvis du vil have farvede macarons, kommes farven i nu. Brug enten pulver eller pastafarve…

Sigt flormelis og mandelmel sammen i en skål. Tilsæt 55 gr æggehvide og rør det sammen. Massen får en marcipan agtig konsistens.

Når marengsen er pisket næsten helt kold, blandes den i “marcipanmassen” lidt ad gangen, indtil det hele er godt blandet sammen og dejen er flot blank.

Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl, den jeg bruger er ca ½ cm. Jeg vil anbefale at man ikke bruger en tyl der har en åbning på over 1 cm, for så bliver det svært at styre.

Sprøjt 24 macaronbar’s ud, ved at sprøjte 4 macaron’s på størrelse med en 2krone ud lige ved siden af hinanden, så de flyder sammen men stadig bevarer formen.

Bag dem i ca. 15 minutter i en forvarmet ovn på 150 grader. Jeg brugte varmluft, og det fungerede fint for mig.

 

Lad macaronbar’sne køle af inden de fyldes med lækker ganache.

 

Chokoladeganche:

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i microovnen. Bring fløde og honning i kog. Det må gerne lige boble i 10 sekunder.

Hæld 1/3 del af fløden over chokoladen og rør kraftigt med et spiskeris. Gentag dette to gange mere, og rør rundt til det er en blank og homogen masse. Tilsæt chili og salt undervejs. Kom ganachen i en bøtte, læg husholdningfilm ned over og stil den på køl i ca 4 timer og gerne til dagen efter.

SONY DSC

Montering:

Ta’ chokoladeganchen ud af køl ca ½ time før du skal bruge den. Rør godt rundt i den, så den bliver lidt blødere og kom den i en sprøjtepose med en kruset tyl.

Sprøjt en passende mængde på den ene halvdel, 4 toppe ganache ved siden af hinanden. Læg toppen på og stil dem på køl.

Jeg har dyppet mine i en lækker mørk chokolade. Dette er ikke et must, men det giver lige det sidste yumminess til den lækre kage. Sørg for at temperere chokoladen, eller brug en overtræks chokolade, så du undgår en kedelig grå chokolade…

Del de skønne skønne macaronbar’s med familien og vennerne, de vil elske dig for det! 🙂

SONY DSC

 

Skriv et svar