Snemand Frost macarons

Jeg har et soft spot for macarons…

Jeg elsker at lave dem, pynte dem og ikke mindst at spise dem, så selvfølgelig var jeg nødt til at lave en lille jule macaron med de sødeste snemand Frost ansigter på.

Mine macarons er lavet på italiensk marengs efter Strabga’s opskrift, det er dem jeg har størst succes med, de fejler bare aldrig!

Jeg har fyldt dem med min favorit chokolade ganache, ønsker man en mere julet variant, kan man tilføje en tsk kanel eller et par tsk lakridspulver, det er også super lækkert!

Håber I føler Jer inspireret til at gå i krig med Jeres egne jule macarons… 🙂

 

Ingredienser

Ca. 60 stk / 30 sammenlagte macarons

 

Macarons:

150 gr + 20 gr sukker

½ dl vand

55 gr + 55 gr æggehvide

150 gr mandelmel

150 gr flormelis

 

Chokoladeganache:

200 gr 70% mørk chokolade

3 dl fløde

40 gr honning

evt. 1 tsk kanel / 2 tsk lakridspulver for ekstra smag

 

Pynt:

Spiseligt perlemors dust

Sort og orange glasur lavet af flormelis og æggehvide

 

Sådan gør du

Macarons:

Pisk 20 gr sukker med 55 gr æggehvide til det bliver en hvid luftig marengs der danner bløde toppe. Brug gerne en røremaskine, det gør arbejdet meget lettere.

Kom vand og 150 gr sukker i en kasserolle og lad siruppen koge indtil den når 118 grader.

Imens røremaskinen kører på fuld blæs, hældes den varme sirup i, i en tynd stråle. Marengsen vil nu blive meget varm og “vokse” lidt i skålen. Lad marengsen køre indtil den er næsten kold.

Sigt flormelis og mandelmel sammen i en skål. Tilsæt 55 gr æggehvide og rør det sammen. Massen får en marcipan agtig konsistens.

Når marengsen er pisket næsten helt kold, blandes den i “marcipanmassen” lidt ad gangen, indtil det hele er godt blandet sammen og dejen er flot blank.

Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl, den jeg bruger er ca ½ cm. Jeg vil anbefale at man ikke bruger en tyl der har en åbning på over 1 cm, for så bliver det svært at styre.

Sprøjt ca 60 macarons ud og bag dem i 12-15 minutter i en forvarmet ovn på 150 grader. Jeg bruger altid varmluft.

 

Chokoladeganche:

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i microovnen. Bring fløde og honning i kog. Det må gerne lige boble i 10 sekunder.

Hæld 1/3 del af fløden over chokoladen og rør kraftigt med et spiskeris. Gentag dette to gange mere, og rør rundt til det er en blank og homogen masse. Kom ganachen i en bøtte, læg husholdningfilm ned over og stil den på køl i ca 4 timer og gerne til dagen efter.

 

Montering:

Brug en pensel til at duste alle macarons’ne med perlemor. På halvdelen af dem tegnes der øjne, næse og mund med glasur. Lav evt også lyserøde kinder med med lyserød perlemors dust.

Ta’ chokoladeganchen ud af køl ca ½ time før du skal bruge den. Rør godt rundt i den, så den bliver lidt blødere og kom den i en sprøjtepose med en glat tyl.

Sprøjt en passende mængde på den ene halvdel og læg den sammen med den anden halvdel.

Macarons’ne er bedst når de har fået lov til at stå og trække på køl i et døgns tid, så fugten fra ganachen trænger ud i de sprøde macarons og gør dem dejlig bløde.

Glædelig jul

 

 

5 tanker om “Snemand Frost macarons”

 1. Hej Louise,
  Det ser skønt ud. Jeg har ikke prøvet at lave macaroons før, men vil gerne forsøge disse til skolens julefest. Kan man bage dem to dage før og så montere og pynte på dagen? Eller kan jeg gøre dem færdige 2- 3 dage før, også pynte på dagen? Det er jo lige det med planlægning i den travle juletid;)

  1. Hej Pia, du kan sagtens lave macarons’ne op til en hel uge i forvejen og opbevare dem i en dåse ligesom med småkager. Macarons’ne bliver allerbedst hvis de bliver lagt sammen med ganache 2-3 dage i forvejen og opbevares i køleskabet i en bøtte indtil de skal spises, så det kan du roligt gøre! 🙂 Hvis du aldrig har prøvet at lave dem før, vil jeg næsten råde dig til at lave en test portion, selvom denne opskrift er ret succes sikker, de skal nemlig ikke stå og trække osv inden de skal bages, det er bare direkte i ovnen… God fornøjelse med projektet og meld endelig tilbage hvis du har andre spørgsmål! 🙂 Kh Louise

 2. Pingback: Jule macarons |

 3. Hej!
  Hvordan kan de bages uden at trække skind inden? Jeg tør næsten ikke putte dem ind da jeg altid synes det fejler hvis de ikke har stået længe nok 🙈
  Bager du dem på silpat eller bagepapir?

  /Anne Sofie

  1. Hej Anne Sofie, disse macarons laves på en italiensk marengs og er lidt anderledes end de “almindelige” iom. at de ikke skal hvile først og at de bages næsten helt tørre. Derfor skal de helst også trække med fyld i på køl i et døgns tid inden de serveres, så fugten fra fyldet trækker ud og blødgør macaronen. Jeg bager altid på alm. bagepapir og med varmluft. Kh Louise

Skriv et svar