Hindbærsnitter

Disse hindbærsnitter smager bare så godt, meget bedre end dem man køber hos bageren og så er det altid en populær lille kage at servere for gæsterne..

De er så nemme at lave og kræver næsten ingenting, så der er ingen undskyldning for ikke at lave sine egne snitter!


Ingredienser:

300 gr. hvedemel

200 gr. smør

100 gr. sukker

1 æg

½ vanillestang

Hindbærmarmelade

Flormelis til glasur

Pynt

Sådan gør du:
Bland mel, sukker og vanille, smuldr smørret i blandingen og når der ikke er flere smør klumper tilbage, æltes dejen hurtigt sammen med ægget. Læg dejen i en pose og smid den i køleskabet i 30 minutter, så den kan sætte sig.

Start ovnen på 200 grader (180 grader v. varmluft)

Rul dejen ud så den er ca. 3 mm. tyk og skær den ud, så du får ensartet strimler i passende størrelser. Jeg lavede 4 strimler og bagte dem af to omgange i ovnen.

Bag dem i 8-10 minutter, de må endelig ikke være bagt alt for meget. De skal være forholdsvis blege og kun lidt kulør i kanterne, ellers knækker de bare i stykker, når de skal skæres i snitter.

Lad dem køle af i 10 minutters tid. Smør derefter et tyndt lag hindbær marmelade ud på to af stykkerne. Marmeladen skal dække bunden, men den skal ikke “sejle” i marmelade. Læg de andre bunde oven på. Brug de pæneste bunde som top…

Lav en tyk glasur af flormelis og varmt vand og smør det pænt på stængerne.

Man kan også lave knækglasur, som jeg har gjort her, så blander man bare flormelis, æggehvide og en smule eddike og pisker det til en hvid glasur.

Drys med krymmel eller andet pynt, f.eks. pistacie og hindbær. Lad glasuren størkne et par minutter, før stængerne skæres til snitter.

God fornøjelse 🙂 <3

Skriv et svar