Medaljer Til Mormor

Det min mormor´s fødselsdag, og fordi hun er verdens bedste mormor, så fortjener hun da en medalje!

Derfor har jeg bagt disse medaljer i morges, som vi fik til kaffen. Det er første gang jeg har lavet dem, men jeg synes det gik rigtig godt. De er meget simple, og der er ingen hokus pokus ved fremgangsmåden. Næste gang jeg skal lave dem, vil jeg lave bundene og toppene en anelse tyndere og så tror jeg at jeg vil lave dem en dag eller to i forvejen så de bliver lidt blødere. Men de smagte rigtig godt, og fødselsdags momsen blev glad for dem! 🙂 Det kan nok godt se ud som meget arbejde i denne opskrift, men jeg brugte alt i alt ca. 1½ time, inkl. opvask og oprydning, så det er ikke så galt 🙂


Ingredienser:

Mørdej: 300 gr. hvedemel, 100 gr. flourmelis, 150 gr. smør (rigtig smør, ikke kærgården) 1 æg.

er godt gyldne ved 200 grader. Læg dem på en rist for at afkøle dem.

Vaniljecreme: 2½ dl sødmælk, ½ vaniljestang eller et par spskf. vaniljesukker, 35 gr. sukker, 20 gr. maizena, 2 æggeblommer.

Glasur: 150 gr. flourmelis, lidt varmt vand.

Sådan gør du:
Mørdej:

Hæld alle ingredienser i en skål og ælt massen så det bliver en smidig mørdej, enten med hænderne eller i en røremaskine. Stil dejen på køl mindst i ½ time. Rul dejen ud, og stik bundene og toppene ud med en rund udstikker eller et glas. Bag dem i ca.9 minutter til de er godt gyldne ved 200 grader. Læg dem på en rist for at afkøle dem.

Vanille Creme:

Varm 2 dl. af sødmælken i en kasserolle til det når kogepunktet. I en skål piskes ½ dl. sødmælk og resten af ingredienserne rigtig godt. Når mælken koger hældes resten af ingredienserne op i gryden, og så skal der piskes godt til indtil cremen bliver tyk og blank. Når den ikke bliver tykkere hældes den op i en skål og tildækkes med film eller en frostpose. Filmen/posen skal ligge direkte oven på cremen så der ikke dannes kondensvand. Stil cremen i køleskabet i minimum 3 timer, til den er helt kold. Cremen skal bruges samme dag eller senest dagen efter.

Bland flourmelis´en med en smule vand ad gangen. Glasuren skal ikke være for tynd.

Fyld: lidt marmelade eks. jordbær, solbær eller boysenbær, ½ liter piskefløde, lidt hakkede nødder, et par friske eller frosne bær til pynt.

Pisk fløden til flødeskum. Den skal være god tyk, men pas på med at piske for længe… Hak nødderne til pynt og klargør bærrene.

Skriv et svar