Nutellasnurrer med kagecreme

Dette indlæg indeholder reklame for Dr. Oetker

Jeg har fået lov til at teste den nye økologiske kagecreme med vanilje fra Dr. Otker, og selvfølgelig skulle der laves en omgang fastelavnsboller. I stedet for de klassiske gammeldags fastelavnsboller, har jeg lavet snurrer med nutella og bagefast kagecreme.

Kagecremen fra Dr. Oetker kan laves bagefast ved at reducere indholdet af mælk, hvilket er ret smart når nu cremen ikke er pakket ind i dej.

Jeg håber I får lyst til at afprøve opskriften og I må som altid gerne dele billeder med mig på Instagram! 🙂

Nutellasnurrer med økologisk vanilje kagecreme fra Dr. Oetker

Ingredienser og fremgangsmåde

Opskrifter rækker til 12-14 snurrer.

  • ca 500 gr mel
  • 100 gr smør
  • 50 gr sukker
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 50 gr gær
  • nutella
  • 1 brev økologisk kagecreme med vanilje fra Dr. Oetker

Start med at lave kagecremen 2-3 timer i forvejen, Følg anvisningen på bagsiden af brevet.

Lun mælken og rør gæren ud heri. Smelt smørret og lade det køle lidt. Bland de øvrige ingredienser i, men hold lidt af melet tilbage. Jeg ælter min dej på maskine, så nogle gange kræver det lidt mindre ellere mere dej.

Når dejen er æltet godt igennem, jeg lader ikke dejen hæve før jeg laver snurrene, så dejen skal bare rulles ud i en stor firkant i ca. 5 mm tykkelse. Smør et tyndt lag nutella ud på hele dejen.

Fold den øverste 1/3 af dejen ned over midten, og derefter den nederste 1/3 op over midten, så du nu har en lang bane i 3 lag. Rul dejen lidt ud igen, så lagene smelter lidt sammen, men stadig har form som en lang bane.

Skære banen i strimler af 3 cm tykkelse, lav et snit langs midten af hver bane, men skær ikke de første 2 cm over i toppen. Nu har du to “strimler” der sidder sammen i den ene ende. Hver strimmel drejer du 3-4 omgange, den venstre strimmel drejere du mod venstre og den den højre strimmel drejer du mod højre. Hold fast i den ene ende med venstre hånd og den ende som er delt i to strimler. samler du med højre hånd og derefter snurrer du den om sig selv i en lille “knold”. Søg evt. efter kanelsnurrer på nettet, der er mange guides.

Set snurrene på en bageplade og med et lille snapseglas eller lignende, maser du et hul ned i midten af dem. Hullet fyldes med creme, hvorefter de skal hæve i 2 timer.

Bag snurrene ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Skriv et svar