Nøddebund

Mulighederne sætter ingen grænser for hvad denne nødde/marengsbund kan bruges til.

Den er nem og ligetil at lave, ingen hokus pokus. Den er optimal at bruge sammen med bær fromager og forskellige cremer, især hvis man bygger den op som an lagkage, eller bare selve bunden og så med fromage ovenpå.


Ingredienser:

200 gr. hasselnødder eller andre nødder/mandler, 5 æggehvider, 200 gr. rørsukker, 1 spsk. mel.

Sådan gør du:
Rist nødderne i ovnen i ca.10 minutter ved 200 grader. Derefter skal de hakkes fint eller blendes når de er kølet lidt af. Æggehviderne og sukkeret piskes til en stiv og blank marengs, hvorefter nødder og mel vendes i. Hele massen smøres ud på bagepapir i den ønskede størrelse. Pas på med ikke at lave bunden for tynd ud mod kanten, den skal smøres jævnt ud. Bunden bages i 18 minutter ved 200 grader.

4 tanker om “Nøddebund”

  1. Hej, vil bruge din opskrift på nøddebunde til en lagkage, men er i tvivl om hvor meget bund der er til i opskriften? Jeg skal lave 3 bunde af lidt over A4 størrelse, hvor stor en portion tror du jeg skal lave?
    Vh Lise

    1. Hej Lise, 2 portioner burde være nok! Lav evt. begge portioner på én gang og fordel dem på 3 bageplader, lidt større end hvad du skal bruge, så kan du skære dem pænt til!

      Hilsen Louise

  2. Hej 🙂 Kan disse bunde lægges sammen med en frugtmousse (rabarber/hvid chokolade) dagen inden servering? På forhånd tak, Louise

Skriv et svar