Hindbærmousse

 

Denne mousse er ganske simpel at arbejde med, og man kan selv variere den.

Du kan bruge den slags bær du foretrækker, dog vil jeg ikke anbefale jordbær, da de indeholder rigtig meget væske. Men hindbær, skovbær og blåbær, er nogle af de bær der er optimale til denne opskrift. Moussen kan serveres i portionsglas eller blive til en del af en kage, eks.vis sammen med en nøddebund. Det smager rigtig dejlig.


Ingredienser:

6 bl. husblas, 150 gr. friske eller frosne bær, 8 dl. piskefløde, 140 gr. rørsukker, 6 pasteuriserede æggeblommer.

Sådan gør du:
Husblassen lægges i blød i iskoldt vand i mindst 15-20 minutter. Start med at piske æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps, pisk gerne i lang tid, minimum 10 minutter.

Giv de hindbærrene et opkog med en smule vand i gryden. Mas bærrene så der ikke er hele bær tilbage. Ta’ gryden af varmen og tilsæt husblassen og rør rundt.

 

Hæld bær puréen op i en større skål og vend æggesnapsen i lidt efter lidt og stop med at rør når massen er jævn og ensartet. Imens det står og køler lidt, så piskes fløden til flødeskum. Ta´ lidt af flødeskummet og rør hurtig sammen med puré massen, vend derefter forsigtigt resten af flødeskummet i. Når du har anrettet moussen/fromagen i serverings glas eller oven på bunden i en springform, så sættes den på køl i 3-4 timer, og gerne til dagen efter.

7 tanker om “Hindbærmousse”

 1. Hej
  Ser jo rigtig dejlig ud,.
  Er der kun lagkagebund i “bunden” og så mousse til kanten af springformen ??, eller er kagen smurt op med creme/mousse

 2. Vil hindbær moussen kunne dække choloade bunde? hvis jeg smurte det oven på og rundt om?
  Eller vil chokolade bunden være synlig:
  Mvh.
  Therese

  1. Hej Therese, der er rigeligt mousse i denne portion til at du kan “gemme” en bund indeni. Moussen er flydende fra start af, så du skal støbe den i en kagering. 🙂 Kh Louise

 3. Pingback: Fudgy chokoladedessert med silkeblød hindbærfromage

Skriv et svar