Madblogger Udfordringen #2: Ultimativ Chokoladekage

Jeg har endnu en gang deltager i Madblogger Udfordringen, der er startet af den dygtige madblogger Nada fra http://lacucinanada.com/

Denne gang går udfordringen ud på at vi er blevet tildelt en blog, hvor vi skulle finde en opskrift og splejse sammen med en af vores egne. Læs meget mere om udfordringen her: http://madbloggerudfordringen.dk/madblogger-udfordringen-2/

Jeg fik den norske blog Baker for moro http://bakegleder-camilla.blogspot.dk/
der drives af Camilla. Bloggen er fyldt med lækre kager og i sær cupcakes lader til at have en stor plads i Camilla´s bagehjerte. Der er også en god håndfuld traditionelle norske kager på bloggen, og jeg har da allerede fundet et par stykker som er kommet på min “must bake” liste!

Jeg valgte at bruge Camilla´s opskrift på Djevelske sjokoladecupcakes http://bakegleder-camilla.blogspot.dk/2012/01/djevlens-sjokoladecupcakes-med.html?view=flipcard og har splejset dem sammen med mine egne Ultimative Chokolademuffins http://sukkerhjerte.com/sukkerhjertes-ultimative-chokolademuffin/ da jeg i længere tid gerne har ville lave en rigtig lækker chokoladebombe!

Og en chokoladebombe skal jeg love for at det blev! Rigtig lækker og saftig chokoladekage med et ekstra spark i, blev lagt sammen med en fyldig ganche og overtrukket med en flydende ganache der giver en flot og blank finish.

Jeg valgte at lave chokoladekagen med kakao, da de to slags ganache i forvejen giver en meget fyldig og rig chokoladesmag og volume. Jeg har dog brugt en rigtig god kakao fra valrhona, der komplimenterer kagen rigtig godt!

Jeg serverede kagen med både flødeskum og en fed creme fraiche rørt op med lidt sukker og vanille. Creme fraichen vandt over flødeskummet, da den syrlige smag fungerer rigtig godt sammen med den fyldige chokoladesmag.

Kagen er nem at gå til og giver et rigtig flot resultat uden de helt store anstrængelser.


Ingredienser:

Chokoladekage:

150 gr. blødt smør

300 gr. sukker

3 æg

Kornene fra 1 vanille stang

50 gr. usødet kakao

1½ dl. varm stærk kaffe

1 dl. fløde

210 gr. hvedemel

1 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

1 tsk. stødt chili pulver

Chokoladeganache:

200 gr. 70% chokolade

3 dl. piskefløde

40 gr. honning

Flydende chokoladeganache

130 gr. 70% chokolade

2½ dl. piskefløde

60 gr. honning

60 gr. blødt smør i tern

Sådan gør du:
Chokoladekage:

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Beklæd bundene i to springforme med bagepapir.

Sigt kakao og bland med den varme kaffe. Kog fløden op og rør sammen med kakaoblandingen og lad den køle lidt af.

Sigt mel, bagepulver, salt og chili sammen i en skål.

Pisk smør, sukker og vanille sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk til de er godt indarbejdet.

Rør kakaoblandingen sammen med smørblandingen og vend til sidst melblandingen i.

Fordel dejen i de to springforme og bag dem i 20-25 minutter . Test om kagerne er færdige ved at stikke en kødnål eller en lille kniv ned i midten af kagen. Er den ren og fri for dej, så er kagen færdig.

Chokoladeganache:

Kog fløden og honningen op. Det skal endelig ikke buldrekoge, men kun lige boble i et par sekunder.

Pisk chokoladen og 1/3 honning/fløden sammen ad gangen. Når det hele er pisket sammen, kommes det i en mindre skål, læg et stykke husholdningfilm helt ned over overfladen og stil den på køl, gerne 4-6 timer. Ganachen kan med fordel laves dagen i forvejen

Ganachen er klar til at blive brugt når den er smørbar.

Flydende chokoladeganache

Smelt chokoladen over vandbad.

Kog fløden og honningen op. Det skal endelig ikke buldrekoge, men kun lige boble i et par sekunder, ligesom med den første ganache.

Pisk chokoladen og 1/3 honning/fløden sammen ad gangen.

Når blandingen har en temperatur på ca.40 grader, tilsættes smørret og det røres forsigtigt sammen.

Hvis der er mange luftbobler i ganachen efter smørret et rørt i, kan man lige hælde den igennem en si eller bruge en stavblender til at forfine ganachen.

Den flydende ganache skal bruges umiddelbart efter den er lavet, så man kan derfor ikke lave den på forhånd.

Opbygning:

Læg de to chokoladekager sammen med ca.1 cm højt lag ganche. Fordel resten af ganachen ovenpå kagen og hele vejen rundt om i et tyndt lag.

Sæt kagen på køl i mindst 3 timer (kagen kan også sagtens laves dagen i forvejen og stå på køl natten over) således at ganachen stivner og kagen bliver til at have med ad gøre når den skal overtrækkes.

Med en paletkniv skrabes ganachen glat, så kagen har så rene og lige flader som muligt. Stil derefter kagen på køl igen.

For at få et flot og blankt overtræk, kræves det at kagen er kold.

Lav overtrækket og ta´ derefter kagen direkte fra køl og stil den på en tallerken er er lidt minde en kagen.

Held alt overtræksganachen ned over kagen og lad den løbe ned at siderne. Efter et par minutter når ganachen har sar sat sig lidt, kan man med en paletkniv lige skrabe kanten ved bunden fri og derefter flytte kagen over på et fad.

Lad nu kagen stå ved stuetemperatur indtil den skal serveres.

Velbekomme!

4 tanker om “Madblogger Udfordringen #2: Ultimativ Chokoladekage”

 1. Hej. Har bagt den her kage og har fulgt opskriften præcis som den er beskrevet. Men mine begge ganache er blevet flydende og lignede slet ikke dine som på billederne, vil gerne spørge hvorfor? Var nødt til at stille den i fryseren for at stivne den 🙁

  1. Hejsa 🙂

   Sikke øv at dine ganacher ikke fungerede efter hensigten. Hvorfor det skal jeg ikke kunne sige… Det er jo som beskrevet kun den ene ganache der skal være smørbar, og for at opnå denne konsistens skal den stå i køleskabet gerne 6 timer eller mere… Man kan med fordel lave den dagen i forvejen. Håber du har mod på at forsøge dig med ganache igen en anden gang! 🙂 Hilsen Louise

 2. Hej
  Vil man kunne bruge den flyvende ganach som pynt hvor det render ned af siden på kagen som dråber (håber du ved hvad jeg mener)
  Chokolade
  Kathrine

Skriv et svar