Mette Blomsterberg Flødeboller

I går gav jeg mig i kast med Mette Blomsterberg´s flødeboller.

Jeg har lavet flødeboller en del gange tidligere, hvor jeg har brugt Summerbird´s opskrift, men jeg er ret sikker på at jeg er solgt til Blomsterberg´s udgave nu.

Der er ikke den helt store forskel, men jeg synes alligevel at de her var meget nemmere at arbejde med.

Jeg har fulgt opskriften slavisk, det eneste jeg har gjort anderledes, er at tilføje vanille til skummet, samt overtrukket dem med hvid chokolade i stedet for.

Af portionen blev der 24 store flødeboller, jeg lavede halvdelen med hindbær og hvid chokolade og den anden halvdel som helt almindelige flødeboller med mørk chokolade…


Ingredienser:

Kransekagemasse:

150 g. sukker
70 g. past. æggehvider
350 g. ren rå marcipan

Hindbærskum:

250 g sukker
75g vand
110 g glykosesirup
140 g past. æggehvider
15 g sukker
20 g frysetørrede hindbær
evt. kornene fra 1 vanillestang

Overtræk:

Jeg brugte i alt ca.300 gr. chokolade

Hakkede usaltede pistacienødder og frysetørrede hindbær til pynt.

Sådan gør du:
Sørg for at have alt udstyr samt ingredienser klar, inden du går i gang, så er det meget mere overskueligt undervejs.

Bunde af kransekage:

Bland sukker og æggehvider i en lille skål og lad det stå og trække i en times tid, så sukkeret opløses i æggehviderne.

Ælt marcipan med sukker og æggehvide blandingen. Kom kransekagemassen op i en kraftig sprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt bunde ud på ca.5cm. i dia.

Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10 minutter.

Køl dem af i fryseren eller køleskabet.

Flødebolleskum:

Kom vand, glukosesirup, 250 gr. sukker og vanille i en helt ren gryde. Kog massen op til det når en temperatur på præcis 117 grader. Jeg lader ikke min masse koge voldsomt, det står bare og småsimrer indtil det har den rette temperatur…

Når massen har en temperatur på ca.110 grader, piskes æggehviderne og 15 gr. sukker, så det er klar når sukkermassen er klar.

Mens maskinen kører på fuld speed, heldes den varme sukkermasse ned til de piskede hvider og sukker i røreskålen. Sukkermassen hældes ned i skålen i en lind stråle og nu skal flødebollemassen bare piske et sted mellem 7-10 minutter, til den er helt stiv.

Mens massen pisker, køles skålen af med isterninger eller et vådt og koldt viskestykke.

Laver man hindbærboller, knuses de frysetørrede hindbær lidt og derefter blandes i skummet.

Når skummet er klar, fyldes det i en sprøjtepose med en stor rund tylle.

Sprøjt toppe ud på alle bundende, straks efter skummet er fyldt i posen.

Lad flødebollerne stå og trække i minimum 1 time inden de overtrækkes med chokolade. Mine stod i ca.2 timer, og det skete der intet ved.

Smelt/temperer chokoladen, dyp flødebollerne i chokoladen eller brug en ske til at overtrække dem, lad dem dryppe lidt af og placer dem på et skærebredt. Drys med pynt og stil dem på køl indtil de skal serveres.

 

7 tanker om “Mette Blomsterberg Flødeboller”

 1. Hejsa!

  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med. Jeg kan ikke få skummet til at “stå”, det falder sammen så snart det kommer på bundende og flyder ud. Jeg har forsøgt 4 gange og kan stadig ikke få et godt resultat.

  Håber du har nogle gode fif 😉

  På forhånd tak,

  Anne Sofie, en frustreret flødebollemager

  1. Hej Anne Sofie 🙂

   Har du styr på temperaturen på sukkermassen? Den skal være mellem 115 og 117 grader, bestemt ikke mere. Ellers gælder det bare om at piske, piske og piske skummet, til det er fuldstændig stift! Det må under ingen omstændigheder kunne flyde ud! Jeg håber du har mod på at prøve igen! 🙂

   Hilsen Louise

 2. Hej!
  Jeg vil bare høre hvordan du får din hvide chokolade så tynd? Når jeg smelter min hvide chokolade så bliver den tyk( ikke som mørk chokolade +70%) – fjerner den så snart den er smeltet, bruger odense chokolade
  Sker dette også for dig eller hvordan gør du?

  1. Hejsa 🙂 Jeg smelter den hvide chokolade sammen med lidt kakaosmør inden jeg tempererer den, det gør den lidt tyndere og nemmere at arbejde med! Kh Louise

Skriv et svar