Sofie 6 år – Blomsterkage

I dag har min dejlige kusine Sofie holdt sin 6 år´s fødselsdag. Jeg stod selvfølgelig for kagen, hvilket altid er en glæde.

Sofie havde selv bestemt hvordan kagen skulle se ud. Hendes krav var at det skulle være chokoladekage med hindbærmousse, den skulle være lyserød med tusindvis af blomster og det vigtigste af alt, så skulel der være glimmer på og allerhelst guldglimmer!

Det gav mig mulighed for at gå fuldstændig amok med pasteller, blomster, perler og glimmer. Og lave et fuldstændig overkill af en kage der kun er en 6 årig diva værdig!

Kagen bestod af mine 2 yndlingsopskrifter, nemlig chokoladekagen og hindbærmoussen som jeg har brugt så mange gange før, men de er et hit hver gang og fejler aldrig.

Find opskriften på chokoladekagen her: http://sukkerhjerte.com/laekker-chokoladekage/

Find opskriften på hindbærmousse her: http://sukkerhjerte.com/himmelsk-hindbaermousse-fromage/

Blomsterne er lavet af fondant og kagen er smurt op med en ganske almindelig smørcreme, farvet lyserød med pastafarve.

Smørcreme:

250 gr. blødt smør

500 gr. flormelis

Farve

Pisk smør og flormelis let og luftig og tilsæt farve efter lyst. Nemmere bliver det ikke 🙂

Tillykke med fødselsdagen, Sofie <3

 

 

6 tanker om “Sofie 6 år – Blomsterkage”

 1. Hej
  Det er en virkelig smuk kage denne her. Må jeg spørge hvordan du har samlet den. Er der to chokoladekager med hindbærmousse i midten el hvordan?
  Vh Maria

  1. Hej Maria, tusind tak 🙂 Kagen her er ret stor/høj, så der er brugt 2 x opskrift på chokoladekage. Chokoladekagen er delt i bunde, mener der er 5-6 bunde i denne kage, som så er lagt sammen med hindbærmousse. Kagen er støbt i en justerbar springform, foret med nye plastiklommer, så formen får høje kanter. 🙂 Mvh Louise

 2. Hej, super flot kage!!! Kan jeg evt. Bestille en eller blot blomsterne? Alternativt ved du hvor man kan købe dem?

  1. Mange tak! 🙂 Jeg kn desværre ikke hjælpe dig med blomsterne, men du kan på div. bage/kagesites købe udstikkere til at lave dine egne blomster! http://www.bagetid.dk har et rigtig godt udvalgt til fornuftige priser. For at lave disse blomster har jeg bla. brugt div. plungere, alm. små udstikkere og en “five petal rose cutter” til roserne og nogle af de store krøllede blomster. Fondanten kan du lave selv eller købe i f.eks hvid og så farve det selv i forskellige farver! 🙂

 3. Hvis du vil lave agen ligeså høj som jeg har her, så er det dobbel portion af både chokoladekage og mousse. Jeg har ikke prøvet med solbær før, men tænker ikke at der er behov for mere sukker, men det er selvfølgelig en smags sag… 🙂

Skriv et svar