Walesstang

I dag har jeg haft besøg af min Mor og Hansen til aftensmad og hygge..

Det resulterede i en omgang pasta med kylling og grøntsager til aftensmad og en bette flødekage til aftenhyggen!

Jeg må nok indrømme at den bette flødekage, blev en anelse større end planlagt, men sådan kan det jo gå.. Men nu kan Momserne nyde resten til kaffen i morgen! Tillykke med fødselsdagen kære Mormor og god bedring til dig Morfar 🙂


Ingredienser:

Vandbakkelse: 125 gr. smør, 2½ dl. vand, 150 gr. hvedemel og 5 æg.

Sådan gør du:
Jeg er sikker på at der er et utal af måder hvorpå man kan lave vandbakkelse, men her kommer min version.. 🙂

Kog vand og smør op, når det koger hældes alt melet i og der røres godt rundt indtil det har dannet en dejklump. Lad det varme et par minutter under konstant omrøring og tag derefter gryden af varmen og lad dejen køle lidt af i et kvarters tid.

Når dejen er dampet lidt af og ikke er skoldhed, så piskes æggene i ét ad gangen og der piskes indtil dejen skinner og er lind.

Dejen puttes i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og derefter sprøjtes den fint ud på en beklædt bageplade. Bag kagen i 25-30 minutter ved 200 grader. Husk at ovnen må ikke åbnes de første 20 minutter, for så har den lettere ved at falde sammen.

Pynt: ½l fløde, forskelligt frugt i fine stykker og evt. nødder/chokolade og en smule tynd glasur lavet af flormelis.

Smør en lille smule tynd glasur ud på vandbakkelsen. Pisk fløden og sprøjt den dekorativt ud med en sprøjtepose og en mellemstor stjernetylle. Pynt med frisk frugt der er skåret i fine stykker og drys med lidt hakkede nødder og/eller chokolade.

På min version af en Walesstang her, har jeg pyntet med mandariner, tynde skiver æble og lidt blåbær fra fryseren, samt lidt hakkede usaltede pistacienødder. Det var egentlig min plan at der skulle have været friske jordbær på, men jeg var for nærig til at give 25 kr for 7 blege jordbær… 😉

God fornøjelse derude..

Skriv et svar