Min mor´s fødselsdag

Onsdag d.17 april fyldte min dejlige mor 50 år og det skulle selvfølgelig fejres!

Derfor stod jeg for kagebagning til både onsdag og lørdag, hvor hun blev fejret…

På selve dagen var familien samlet til en dejlig middag og cupcakes til dessert. Jeg havde lavet mine ultimative cupcakes med chokolade frosting og marengs på toppen, min mor er nemlig kæmpe fan af marengs!

Opskriften på ultimative cupcakes finder du her: http://sukkerhjerte.com/sukkerhjertes-ultimative-chokolademuffin/

Til marengstoppene brugte jeg denne opskrift: http://sukkerhjerte.com/delikat-marengs/

Lørdag var det så tid til at fejre hende igen med en masse af deres venner og mit bidrag på kagefronten var denne kæmpe hindbærfromage kage.

Jeg har efterhånden lavet denne kage rigtig mange gange og den er en vinder hver gang! Jeg har lavet den både med nøddebund, chokoladebund og med blåbær i stedet for hindbær.

Grunden til at jeg ofte vælger denne kage er at den er nem at lave, kræver ikke en masse udstyr og så kan alle lide den! Den er sød på en behagelig måde, i modsætning til mange andre kager hvor det søde nemt tager overhånd.

Opskriften på nøddebund finder du her: http://sukkerhjerte.com/laekker-noeddebund/

Og opskriften på hindbærfromage finder du her: http://sukkerhjerte.com/himmelsk-hindbaermousse-fromage/

Både bund og fromage kan med fordel laves dagen i forvejen, kan smager nemlig endnu bedre, når den har fået lov at stå og trække natten over på køl.

Kagen var pyntet med spiseligt guld glimmer, bladguld og macarons med chokoladeganache. 50 tallet lavede jeg i chokolade, penslede med spiseligt lim og dryssede guldglimmer på, det så bare rigtig godt ud sammen med fødselsdagslyset… Hele kagen glimtrede til den helt store guldmedalje 🙂

Hele det her kageeventyr startede jo for 3 år siden, da jeg lavede en kage til min mor´s fødselsdag da hun fyldte 47 år. Det var den første kage jeg lavede med fondant og roser, og det var startskuddet til alle de kager jeg har lavet siden.

I de 3 år der er gået har jeg fået afprøvet en masse forskellige bageteknikker, former for pynt osv. osv. og jeg har efterhånden fundet min egen stil og ikke mindst fundet ud af hvor mit hjerte ligger ift. alle de søde kager…

Og så er det jo bare dejligt at jeg altid kan få lov at bage til familien og vennerne, så der altid er rig mulighed for at føre idéerne ud i virkeligheden. TAK <3

 

 

Skriv et svar