Barnedåb og kagebord

I torsdags på kristi himmelfartsdag var jeg til min lille guddatter Sofie´s barnedåb. Det var en fantastisk dag, solen skinnede og forventningerne var høje! Udover at have fået æren af at være Sofie´s gudmor og stå fadder til hende, så fik jeg også lov til at stå for et overdådigt kagebord.

Min kære og meget nære allerbedste veninde Jeanette, – Sofie´s mor og jeg, har i ugevis brugt tid på at planlægge alle kagerne, farverne og alle de små hyggelige sager, der gjorde det hele fuldstændig over-the-top Marie Antoinette agtig og det var så absolut det hele værd!

Det stod klart fra starten hvad vi var ude efter! “Vi skal have kage, masser og kage! Og det skal være lyserødt, ALT skal være lyserødt! Og vi skal have glimmer, vi kan ikke få glimmer nok!!” – og så var der ellers kun én ting at gøre og det var at komme i gang!

Det har simpelthen været en kæmpe fornøjelse at få lov til at gå all-in på babylyserødt kagebord og alt hvad der hører til. Vi startede med at brainstorme med lidt hjælp fra Pinterest, hvor vi fandt nogle lækre billeder som inspiration. Noget af det første vi forelskede os i, var de meget populære pompom´er og vi blev enige om at det ville se enormt fint ud med en klase af dem i loftet over kagebordet,- og det gjorde det sørme…

Alt hvad der er af dekoration, kage og tilbehør er blevet valgt med omhu. Lige fra farverne på pompom´erne til de lyserøde sugerør og glimmeret på kagerne. Jeg glæder mig til den dag hvor Sofie er stor nok til at se hvad vi lavede til ære for hende til hendes dåb <3

Udover det gennemgående lyserøde tema, havde vi også valgt kobber, de passer bare så godt sammen de to farver og så kan man jo nærmest ikke vælge noget der er mere in pt.

Udover kage, så var bordet også spækket med slik i lyserøde farver og det har altså være en fest at finde alt det lyserøde slik! Skiltene er også hjemmelavede, meget simple men de har en stor effekt.

Da alle kagerne var samlet med alt slikket i de forskellige krystalskåle og antikke asietter, så var det bare fuldstændig overdådigt og alle var så imponeret over det vi havde kreeret. Gæsterne var oppe og forsyne sig både to, tre og fire gange og det var tydeligt at se at de nød det. Det kunne simpelthen ikke have været bedre!

En af kagerne var disse små cakepops der bestod af en rigtig lækker romkuglemasse. Det er svært at komme med en decideret opskrift på dem, for normalt så gemmer jeg alle mine lækre kagerester i fryseren, som så bliver til romkuglemasse så det er meget forskelligt hvad der kommer i.

Men som udgangspunkt så bruger jeg en helt almindelig chokoladekage som base og så fylder jeg ellers op med hvad jeg nu lige har af rester. Denne gang var det rester fra min fødselsdag, så der kom bla. noget gateu marcel chokoladekage, hindbærkage og sågar et par knuste napoleonshatte i. Derudover kommer jeg altid lidt hindbærmarmelade og rom i.

Læs mere om det store fødselsdagskagebord lige her: http://sukkerhjerte.com/foedselsdag-og-kagebord/

Er massen ikke “fugtig” nok, så kan man lave en chokoladesmørcreme og fylde i, indtil man har den ønskede konsistens.

Når man laver sådan en romkuglemasse, så er man nødt til at ælte den med hænderne, den bliver ekstrem hård så en røremaskine kan simpelthen ikke klare det. Jeg har vejet kuglerne af, så de blev nøjagtig lige store, de vejer præcis 20 gr. pr.stk. Jeg kan godt lide at kagerne har den samme størrelse når der er så mange og de er en del af et setup som dette.

Jeg har brugt tynde plastik pinde der er beregnet til at blive brugt til cakepops. Man kan også bruge alm. sugerør eller de lidt finere i pap med mønster på, men jeg synes de skulle være helt tynde og neutrale i dette tilfælde, da vi gerne ville dekorere dem med lyserøde sløjfer.

Cakepop´sne er dyppet i den lækreste mørke callebeut chokolade og dekoreret med forskellig lyserødt krymmel og festlig glimmer.

Den kage jeg havde glædet mig allermest til at lave, var “den hemmelige” kage. Vi havde aftalt at der skulle være en stor lagkage og at den skulle bestå af nøddebunde og hindbærmousse, for den skulle selvfølgelig også være lyserød indeni. Vi havde også snakket lidt om pynt osv. og at den gerne måtte være lidt bryllupsagtig, men det endelige resultat ville jeg gerne have var en overraskelse for forældrene.

Jeg var selvfølgelig ikke i tvivl om at den skulle være lyserød, alt andet ville jo have været mærkeligt. Jeg valgte at smøre kagen op med en klassisk smørcreme, fremfor et marcipanovertræk da det ville have været alt for tungt. Jeg synes også der er noget elegant i en flot opsmøring! Smørcremen havde jeg farvet i en helt sart lyserød så marcipanroserne virkelig ville få opmærksomheden og jeg synes det fungerer godt sammen. Udover marcipanroserne havde jeg pyntet med en lille smule lyserødt krymmel og lidt af de små mini kys.

Opskriften på mini kys finder du her: http://sukkerhjerte.com/mini-kys/

Sofie´s navn har jeg skrevet med en helt almindelig glasur bestående af flormelis og æggehvide. Jeg er super tilfreds med kagen og jeg synes den blev virkelig smuk og delikat. En kage der er pyntet uden at være alt for meget og en kage der gør sig rigtig godt til en lille piges dåb.

Forældrene blev også rigtig glad for kagen og det var jo en kæmpe lettelse for mig, for jeg må da indrømme at jeg var en smule nervøs… 🙂

Kagen består som sagt af almindelige lagkagebunde med hakkede valnødder i og min favorit hindbærmousse. Kagen var ikke alt for sød, men havde en rigtig god smag.

Opskriften på hindbærmousse findes her: http://sukkerhjerte.com/himmelsk-hindbaermousse-fromage/

og opskriften på lagkagebunde finder du her: http://sukkerhjerte.com/de-bedste-lagkagebunde/

Til denne store kage har jeg tilpasset opskrifterne lidt. Der er brugt dobbelportion til bundene og tilsat 250 gr hakkede valnødder.

Opskriften på hindbærmoussen er også ændret lidt, jeg lavede den med 1 liter fløde, 10 blade husblas og 250 gr. hindbær.

Til opsmøring af kagen har jeg lavet smørcreme af 2 pk. smør a´ 250 gr og 2 pk. flormelis og et lille skvæt mælk, samt lyserød farve.

Blødt smør piskes ved middelhastighed med flormelis til det er helt lyst og luftigt, Konsistensen skal være fløjelsblød og smørbar, synes man den er lige tyk nok, så kommer man en lille smule mælk i og pisker videre.

Der er som regel en god portion smørcreme i overskud, men hellere at der er for meget end at man ligepludselig står og mangler. Det man har i overskud kan man jo altid fryse ned og gemme til romrugler!

Min mor er helt fænomenal til at lave kransekage og hun havde lavet denne skønhed i gave til lille Sofie. Den smagte som altid helt perfekt og både forældre og gæster elskede den!

Opskriften, ja det er hendes hemmelighed! 🙂

Intet kagebord uden cupcakes! Og de skulle selvfølgelig være de ultimative chokolade cupcakes. Hver gang jeg laver dem bliver jeg forundret over hvor “taknemmelige” de er! Jeg bagte dem onsdag formiddag og pyntede dem og så stod de ude hele onsdag og hele natten i køleskabet uden noget som helst form for indpakning. Torsdag to timer før de skulle serveres, tog jeg dem ud af køleskabet så de lige kunne temperere og de var bare helt perfekte. Gode, svampede og slet ikke tørre! Så kan det ikke blive nemmere!
De små flag lavede jeg selv af tandstikker, lidt lyserødt papir og selvfølgelig kobber glimmer. Det var bare så fint! Resten er pyntede med søde marcipanblomster.

Opskriften på ultimative cupcakes findes her: http://sukkerhjerte.com/sukkerhjertes-ultimative-chokolademuffin/

Heller ikke et kagebord uden de efterhånden obligatoriske små guddommelige flødeboller. Her lavet som mini med hindbærskum og et drys lakrids på toppen.

Opskriften på disse finder du her: http://sukkerhjerte.com/mini-floedebollekys-med-hindbaer-og-lakrids/

Den sidste “kage” på kagebordet var disse små buttede lyserøde marengs, dyppet i chokolade. De er så søde og fine og kræver ikke ret meget, så de er rigtig gode som lidt ekstra pynt og fyld på bordet og så smager marengs jo bare altid godt!

Denne dag og dette kagebord kommer jeg ikke til at glemme foreløbig og det tror jeg heller ikke at hverken forældre eller gæster gør. <3

 

 

25 tanker om “Barnedåb og kagebord”

 1. Sikke et fint kagebord. Hvor mange personer er hindbærlagkagen lavet til? Det er mere for at beregne størrelsen på kagen. Hvad er sløjferne på kransekagen sat på med?

  Mvh. Therese

  1. Hej Therese,

   Kagen er beregnet til 30-35 pers. men der blev også serveret rigtig meget kage udover denne. Skal kagen serveres alene, passer den til ca. 20-25 pers. Sløjferne på kransekagen er sat på med alm. knappenåle 🙂

   Mvh Louise

  1. Hejsa 🙂 Nu ved jeg ikke lige om du tænker på roserne på den store kage, eller de små på cupcakesne. Men roserne er lavet i hånden, og de små på cupcaksne er lavet med en ganske almindelig “flower plunger” udstikker, der kan købes i lang de fleste webshops der sælger kageudstyr. Efter de er stukket ud, har jeg lagt dem til tørre i en rengjort tom toffifee æske, så de bliver fine runde i formen. 🙂 Mvh Louise

 2. Hvor ser det hele bare FINT ud!! Skal selv have barnedåb snart og selvom jeg ikke er den store “Blomsterberg” vil jeg prøve dine muffins og marengs til kagebordet. Spørgsmål: Hvordan laver jeg de der marengs? Kan jeg lave dem på forhånd? Hilsen Jannie

  1. Hej Jannie, tusind tak 🙂 Du kan sagtens lave marengsne nogle dage i forvejen, bare du opbevarer dem i en helt tætlukket dåse. Jeg anbefaler altid at man bruger den opskrift på marengs man er vant til at bruge. Ellers har jeg lidt forskellige opskrifter på marengs her på bloggen 🙂 Du sprøjter dem bare ud, drysser evt. med lidt krymmel og bager dem en times tid til halvanden, indtil de er som du vil have dem. Når de er kolde, dyppes de i chokolade. Hvis du vi lave dem mere end to dage i forvejen, vil jeg anbefale at du venter med at dyppe dem i chokolade, til dagen før de skal serveres…

   Mange hilsner
   Louise

 3. Hej.
  Tusind tak for en meget inspirerende hjemmeside og nogle super lækre opskrifter..
  Du beskriver at hindbærmousen er ændret lidt i forhold til den orginale- og her kommer spørgsmålet så- skal der stadig æggeblommer og sukker i eller er det kun fløde, husblas og hindbær..??
  Hilsen Dorte

  1. Hej Dorte, mange tak for rosen 🙂

   Jeg kan godt se at jeg nok har fået formuleret mig lidt dårligt, men ja, der skal stadig sukker og æggeblommer i moussen 🙂 Mange hilsner Louise

 4. Sikke en flot blog du har. Jeg skal selv holde dåbsfest for min datter om 2uger og vil kaste mig over din smukke lagkage.. Du skriver du har ændret lidt i forhold til hindbærmousen, men er det den samme mængde rørsukker og æg som står i opskriften?

  1. Lige et spørgsmål mere.. Har du kun tre lag bunde i lagkagen, eller har du skåret dem i flere lag nu du har lavet dobbeltportion?

   1. Hej Mette 🙂

    Jeg har stadig kun 3 bunde i denne kage, selvom det er dobbel portion. Læg mærke til at jeg har brugt en justerbar springform, så kagen fylder et helt cateringfad. Bruger du en almindelig springform, skal du lave bundene ad 2 omgange og dele dem så du får 4 bunde. Eneste forskel er at kagen så bliver smallere og højere.

    I den mængde mousse jeg har brugt her, har jeg kun lavet de ændringer som beskrevet. Det er stadig samme mængde æg og sukker! 🙂 Vh Louise

 5. Det kan du sagtens, men behandl dem varsomt i fryseren, så papirformene ikke bliver grimme og løsner sig. Ellers kan du altid putte en ny papirform udenpå efter optøning. Kagen i sig selv tager ikke skade af at blive frosset. VH 🙂

 6. Min kage er 27 cm i dia. Derudover skal du beregne knap en cm hele vejen rundt til smørcreme, således at kagen altså alt i alt får en diameter på ca. 29 cm. det passer til et cateringfad. Der er ikke noget i vejen for at laver den med en dia. på 30 cm. men vær sikker på du har et fad der er stort nok!

  Sørg også for at du har noget til at stive formen af i højden! Jeg bruger gerne stive plastisklommer, dem man bruger til ringbind. Bare sørg for de er helt nye! – og man dør ikke af det. selvom de ikke er fødevaregodkendte! Det er ret svært at finde konditorfilm der er stiv nok i den størrelse…

  Jeg har brugt den samme lyserøde pastafarve fra wilton, til det hele smørcreme er som udgangspunkt gult, derfor opnår man den lette fersken/rosa farve ved kun at tilføje en lille smule farve. Og så har jeg bare modereret mængderne i roserne og de små kys, så de fik de ønskede farver. VH

 7. 🙂

  Når du har bagt dine bunde, kølet dem af og din mousse er klar:

  1. Stil din justebar springform på det fad du vil servere kagen.

  2. For formen indvendig med plastik, da kagen formodentlig bliver højere end din form tillader. Du skal forvente at kagen bliver 15-18 cm høj, hvis du laver den i samme størrelse som min.

  3. Læg en bund ned i formen, hæld halvdelen af den flyden mousse ned i, en bund mere, resten af moussen og til sidst den sidste bund. Læg husholdningsfilm henover og stil i køleskabet, gerne til næste dag.

  4. Klargør smørcremen.

  5. Fjern den justerbar springform samt plast fra kagen.

  6. Smør kagen op med 1/2 – 1 cm smørcreme, først på toppen og derefter hele vejen rundt på siden. Stil på køl igen indtil den skal pyntet.

  7. Stil kagen ved stuetemperatur en time før servering. Hellere for koldt end for varmt!

  Held og lykke med projektet 🙂

 8. flot kagebord – super inspiration. de holder der viser hvilken kage det er , hvor de købt?

  cathine

  1. Tusind tak 🙂 Jeg er ret sikker på at jeg købte dem i Panduro hobby, ellers kan du være heldig at finde dem i Søstrene Grene 🙂 Kh Louise

 9. Hvor ser det bare alt for lækkert ud. Min datter skal døbes snart, og jeg vil blandt andet bage dine ultimative chokolademuffins. Jeg kan dog ikke ifølge opskriften se, hvad du har brugt som topping til dem? Tak for en inspirerende blog. 🙂

  Kh. Sofia

  1. Hej Sofia 🙂 Tak for rosen 🙂

   Jeg har toppet dem med en almindelig chokolade smørcreme. 250 gr smør, 500 gr flormelis piskes sammen. Tilsæt 2-3 spsk kakao og spæd op med en smule mælk indtil den får en blød og fin konsistens. Kh Louise

  1. Hej Kamille, ude på forsiden er der et link til marengs, vælg en af de to opskrifter der er der og så put et par spsk fulde frysetørret hindbær i. Du kan evt pulverisere det først 🙂

Skriv et svar