Flødeboller med passion og chokoladecremeux

Denne gang har jeg lavet flødeboller med smag af passionsfrugt og en lille overraskelse i form af et lille sprøjt chokoladecremeux i midten.

Personligt synes jeg at smagen af mørk chokolade og passionsfrugt fungerer rigtig godt sammen, så derfor måtte jeg selvfølgelig eksperimentere med denne kombi i en flødebolle.

Til selve flødebollen har jeg brugt den opskrift jeg altid bruger, den finder her: http://sukkerhjerte.com/floedebolle-guide/ sammen med en udførlig guide.

Jeg har undladt at komme vanille i denne udgave, men det kan man selvfølgelig sagtens tilsætte alligevel.

For at give flødebolleskummet smagen af passionsfrugt, har jeg brugt frysetørret passionsfrugt pulver.

Midten består af en chokoladecremeux, der i virkeligheden er en creme anglaise rørt med mørk chokolade, der gør at cremen sætter sig og bliver sprøjtbar. Chokoladecremeux´en skal laves dagen i forvejen.

Disse gule og letsyrlige flødeboller vil gøre sig fremragende på påskebordet!


Ingredienser:

Flødeboller:

Følg guiden her: http://sukkerhjerte.com/floedebolle-guide/

Chokoladecremeux:

110 gr. mørk chokolade ca. 56%

3 æggeblommer (gem hviderne til flødebollerne)

25 gr. sukker

1 dl. mælk

1½ dl. fløde

Sådan gør du:
Flødeboller:

Følg anvisningenre i guiden.

Tilsæt frysetørret passionsfrugtpulver til flødebolleskummet efter det er pisket stift. Jeg brugte 3-4 tsk. men jeg vil anbefale at man lige smager til undervejs. Pisk et par minutter mere efter pulveret er kommet i, for at være sikker på at det er pisket ordentlig i.

Jeg tilsatte også en smule gul konditorfarve i mine, for at understrege smagen af passionsfrugt, men det er altså ikke nødvendigt.

Chokoladecremeux:

Hak chokoladen fint og kom det i en skål.

Bland æggeblommer og sukker.

Varm mælk og fløde op til det er lige under kogepunktet.

Kom det op i skålen med blommer og sukker og rør godt rundt.

Kom blandingen tilbage i gryden og lad det nu koge op til det tykner og bliver en fed lind masse. Når massen når 85 grader, tages det af varmen og hældes igennem en sigte.

Hæld først 1/3 del af creme angailsen over den finthakkede chokolade og pisk godt til med en plastisk spatel. Fortsæt med 1/3 del ad gangen indtil det hele er blandet sammen og er blevet til en fin og skinnende chokoladecremeux.

Hæld cremen over i en skål og læg husholdningsfilm helt ned over cremen og stil den i køleskabet til næste dag.

Opbygning:

Rør lidt rundt i den kolde chokoladecremeux og kom den i en sprøjtepose med en lille glat tyl.

På de afkølede kransekagebunde sprøjtes en lille klat chokoladecremeux ud, på størrelse med en vindrue. Sørg for at der er plads nok på bunden til at sprøjte skum rundt om den lille chokoladetop.

I en anden sprøjtepose kommes flødebolleskummet op i og her kan man vælge at bruge enten en glat eller en stjerne tyl. Jeg brugte en stjernetyl.

Sprøjt skum rundt om den lille chokoladetop og fortsæt opad så den dækkes helt og man ender med en flot flødebolle.

Lad nu flødebollerne stå og trække i et par timer, inden de skal overtrækkes med tempereret mørk chokolade.

Jeg har drysset pufsukker ud over mine flødeboller. Der er noget sjovt, magisk og barnligt over pufsukker som jeg elsker og det synes jeg passer meget godt til denne flødebolle der måske er lidt fin på den i forvejen 😉

Velbekomme

 

2 tanker om “Flødeboller med passion og chokoladecremeux”

  1. Hejsa Louise
    Tak for super mange gode og lækre opskrifter – uhmmm.
    Det her chokoladecremeux vill man kunne komme ex hindbærsmag i det ? – jeg tænker når man laver fyldte chokolader kan man jo godt lave noget trøffelagtigt med smag.

    1. Hejsa 🙂 Jeg har ikke selv eksperimenteret med ekstra smagsgivere i cremeux’en, men jeg tror da helt klart godt at du ville kunne tilføje en hindbærsirup eller en kompot du har reduceret kraftigt. Lige til fyldte chokolader ville jeg dog altid vælge at lave en chokolade ganache, da den har meget længere holdbarhed. Chokoladecremeux’en kan kun holde sig et par dage, men det er da bestemt et forsøg værd! 🙂 Hilsen Louise

Skriv et svar