Hindbærfromagekage med nøddebund

Da min far havde fødselsdag her d.27 juni, lavede jeg denne hindbærfromage kage til ham.

Han ønske mht. kagen var noget let, frisk og noget med bær, derfor blev det til denne lille kreation.


Ingredienser:

Opskriften på nøddebunden finder du her: http://sukkerhjerte.com/laekker-noeddebund/

Opskriften på hindbærfromage finder du her: http://sukkerhjerte.com/himmelsk-hindbaermousse-fromage/

Sådan gør du:

Jeg bruger altid en justerbar springform når jeg bager disse kager, da kagen nemlig skal “støbes” i formen.

Når bunden er kølet helt af, fores formen med konditorplast og strammes formen ind, så den sidder helt stramt rundt om bunden.

Fyld hindbær fromagen ned i og glat overfladen så den er jævn og pæn.

Kagen skal stå på køl i minimum 8 timer, det kan derfor være en fordel at lave den dagen i forvejen, det plejer jeg at gøre…

Når kagen skal serveres, tages formen og konditorplastikken af og kagen pyntes evt. med hakket hvid chokolade, pistacienødder og frysetørret hindbær.

5 tanker om “Hindbærfromagekage med nøddebund”

 1. Spørgmål 🙂

  jeg har valgt at kaste mig ud i at bage en smuk lagkage inspireret af din 🙂
  til min datters 1 års fødselsdag her d. 17 nov. ( krise… )
  Nå men jeg har tænkt mig at lave en lagkage med en nødebund, og vanilje lagkage bunde ( kan jeg bruge den her af din opskrift eller tænkt du der er en anden der er bedre http://sukkerhjerte.com/de-bedste-lagkagebunde/) vil gerne have hindbær mousse og hvid chokolade mousse i.. , du skriver at det er bedst at have en justerbar spring form.. os i dette tilfælde som min ?
  Jeg vil have smørcrem uden på kagen når den er “kølet” af , og fondante blomster (hvis det lykkes 😉 )
  Har du nogle fif , gode tips og god karma du kan give mig 🙂

  Er meget imponeret over din side 🙂

  Kh. Dorthe

  1. Hej Dorthe 🙂 Fedt projekt du kaster dig ud i! Nu skriver du ikke noget om, om du er vant til at bage, men den kan du gerne vil lave er sådan set meget simpel, selvom der er mange delkomponenter. Det bedste du kan gøre er at planlægge og starte i god tid. Bundende kan du lave en uge i forvejen og komme i fryseren. Blomsterne kan du lave allerede nu og komme i en beholder i et mørk og køligt skab efter de er tørret. Så er der ikke så meget du skal lave op til selve dagen 🙂

   Du kan sagtens bruge opskriften på mine lagkagebunde, de er altid gode. Mht justerbar springform, så er det en smagssag. Du kan sagtens bruge en alm. springform, men sørg for at beklæde den indvendig med noget bageplast. Alternativ kan du bruge nogle stive plastlommer, – nye og rene selvfølgelig. Kagen bliver nemlig højere end din springform tillader og så har det jo også den effekt at kagen er fin og glat når den kommer ud af formen!

   Når du smører kagen op, sørg da for at smørcremen er meget blød, ellers trækker du mousserne i stykker. Opsmør den gerne to gange, for ofte kommer der krummer i det første lag. Så opsmør en gang, på køl i 30 minutter så smørcremen stiver og så opsmør en gang til.

   Håber du kan bruge mine svar, og så sender jeg lige en spandfuld god kagekarma til dig! 🙂 Kh Louise

   1. Hej igen 🙂

    Har lige siddet og læst dine forslag igennem – havde slet ikke set der var kommet svar.. 🙂
    Men har aldrig lavet sådan en kage jeg kaster mig ud i her 🙂
    så det er et større projekt jeg har kastet mig ud i 🙂

    Hvor mange “bunde” tror du jeg skal lave ? vi bliver 17 mennesker – (springform str hvad tænker du der )
    Tænker nøddebund og så evt 3 bunde oven på med lag selvfølge giver det ikke den en fornuftig højde ?

    Hvor kan man købe sådan en justerbar springform ? 🙂

    Ang blomsterne, du skriver de skal tørre , skal de blive hårde i det eller hvordan ?
    hvis jeg laver dem tirsdag f.eks. er det så i køleskabet eller bare et koldt sted de skal stå ?

    Tak for dit svar og tak for den gode karma haha får jeg vidst brug for 🙂

    God dag

    Mvh Dorthe

    1. Lige et spørgsmål mere hvis du selvfølge når at se den inden i morgen 😉
     http://www.arla.dk/opskrifter/Chokolademousse-med-piskeflode/
     Kan man bruge sådan en opskrift til moussen til kagen eller skal der husblas i ?
     har brugt denne mange gange til enkel anretninger og så bare ændret på den med hvad form for chokolade jeg ville have i – men er i tvivl om den sætter sig nok til at jeg kan bruge den i en kage 🙂

     Tak 🙂
     undskyld alle de spørgsmål 🙂

     1. Hej Dorthe, har desværre først set dine beskeder i dag. Håber det gik godt med kagen! 🙂 Kh Louise

Skriv et svar